Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 46 korisnika na forumu: 6 Registrovanih, 0 Skrivenih i 40 Gosta :: 2 Provajderi

Davidova, Džudi, Johnny-Azra, Mesrine, PatakPrvi, Tomtom

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Sloboda ...
Danas u 12:05 am od Johnny-Azra

» Preporučite film
Juče u 11:56 pm od Tomtom

» Preporuči mi pjesmu
Juče u 11:52 pm od Johnny-Azra

» Čudni su putevi gospodnji...
Juče u 11:37 pm od Mesrine

» Poklanjam ti pjesmu...
Juče u 11:36 pm od Davidova

» Misao
Juče u 11:19 pm od Davidova

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 8:56 pm od Brave Heart

» Peščanik - analiza dnevnih događanja
Juče u 8:31 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 8:30 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta umetnosti
Juče u 8:25 pm od Brave Heart

» Moje otkriće
Juče u 8:06 pm od Johnny-Azra

» Bekstvo od realnosti
Juče u 8:04 pm od Johnny-Azra

» Šta trenutno slušate?
Juče u 7:51 pm od Johnny-Azra

http://https://s23.postimg.org/jq15wtlp7/vostok.png
https://s1.postimg.org/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://s28.postimg.org/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
http://https://s23.postimg.org/jq15wtlp7/vostok.png
https://s26.postimg.org/vwdqtqr5l/biogen_DVA.png
https://s26.postimg.org/4ohd5ry7t/Art_CENTAR-header.png
https://s23.postimg.org/tipvwi28r/ruska_kultura_u_srbiji.png
https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Supe i čorbe

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Supe i čorbe

Počalji od Arwen Evenstar taj Čet Apr 15, 2010 3:02 pm

Čorba s povrćem

Potrebno je:
20 g crnog luka, 200 g mešanog svežeg povrća (šargarepa, celer, grašak, paškanat, krompir, tikvice), 600 ml bujona od povrća, paradajz

Priprema:
Na zagrejanom prodinstajte crni luk. Šargarepu i celer isecite na kockice, dodajte luku i nastavite s dinstanjem. Kad bude napola izdinstano, dodajte grašak, paškanat, krompir i tikvice. Nastavite s dinstanjem, pa nalijte hladan bujon. Pred kraj kuvanja u čorbu dodajte paradajz, takođe isečen na kockice, i začinite.

avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 34
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Arwen Evenstar taj Čet Apr 15, 2010 3:06 pm

Supa od školjki

Sastojci:

500g školjki
1 glavica luka
0,5 kg paradajza
2 česnja belog luka
peršunov list
začini

Postupak pripreme:

1 - Školjke oprati i otvoriti pa ukloniti ljuštutu i propržiti na ulju, pa odvojiti na stranu
2 - U istom ulju ispržiti luk, dodati paradajz, peršun i začine
3 - Sipati u 2l vrele vode, kuvati oko 20 min pa tek onda dodati školjke



Vreme pripreme: 30 min, porcija za 4 osobe
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 34
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Arwen Evenstar taj Čet Apr 15, 2010 3:13 pm

Pileća čorba

Sastojci:

500 gr.belog mesa bez koske
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 paškanat
50 gr. pirinča
50 gr. graška
2 kašike permezana
1 žumance
1 dcl. pavlake
1 kašika brašna
1 limun
vegeta, biber, peršunovo lisće, ulje
1 pileća kocka

Postupak pripreme:

1 - sitno iseckati crni luk, pa ga kratko propržiti na ulju. Dodati zatim narendani paškanat i šargarepu, grašak i belo meso na kockice, sipati malo vode pa dinstati oko 20 min. Naliti zatim sa 1,5l vode, ubaciti kocku i pirinač, sitno iseckano peršunovo lišće pa kuvati jos 20min.
2 - Napraviti belu zapršku od kasike brašna sa malo vode ,pa zapržiti čorbu.
3 - Izmešati žumance, pavlaku i permezan, pa dodati u gotovu čorbu.
Neposredno pred služenje dodati neku krišku limuna i malo soka od limuna.

avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 34
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Arwen Evenstar taj Pon Maj 03, 2010 12:49 pm

SUPA OD KOPRIVE
(za 4 osobe)

Sastojci
300 g krompira
200 g praziluka
40 g putera
40 g glatkog brašna
3 čena belog luka
litar goveđe supe
so
biber
malo slatke mlevene paprike
1,5 dl kisele pavle
1,5 dl slatke pavlake
50 g većih listova koprive


Priprema
Isecite krompir na kockice. Praziluk isecite na uske trake, a beli luk i opranu koprivu iseckajte. U loncu, na ugrejanom puteru, svetlo zapržite brašno. Dodajte praziluk, krompir i beli luk i sve kratko zapržite. Dolijte hladnu goveđu supu, i uz stalno mešanje zgusnite. Začinite po ukusu. Pokrivenu je kuvajte na tihoj vatri dok sastojci ne omekšaju. Pet minuta pred kraj kuvanja dodajte kiselu pavlaku i koprive. Umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, zatim je sipajte u supu koju ste već skinuli sa šporeta. Pre služenja pospite supu seckanom koprivom.

avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 34
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Avramova taj Uto Nov 02, 2010 12:15 am

Potaž od tikvica

4 mlade tikvice
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
list peršuna
začin ili so
malo putera

Skuvati sve sastojke, začiniti, izmiksati u krem masu i služiti. U tanjir dodati kockicu putera.

Isti potaž se priprema uz dodatak svežeg povrća, po želji.

NAPOMENA: Sveži listovi peršuna se miksaju na kraju, bez kuvanja.

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od country girl taj Sre Apr 09, 2014 3:56 pm

Žuta corba

Potrebno: 300 g kukuruza, velika glavica crnog luka, jedan krompir, pola struka praziluka, 1 crvena paprika, 2 kašike celera iseckanog na kocke, kašika biljnog ulja, 2 kašike sitno iseckanog peršuna, 1/4 kašicice soli, biber po ukusu, 2 kašike brašna i 2 šolje mleka.

Priprema: ulje zagrejte u šerpi, dodajte celer, crni luk, papriku i propržite oko dva minuta. Dodajte kukuruz, krompir isecen na kocke, so i biber, pa nalijte 5 caša vode od 2,5 dl. Ostavite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Kuvajte u pokrivenoj šerpi oko 10 minuta, da krompir i ostalo povrce omekša. U manju posudu sipajte pola šolje mleka, dodajte brašno i dobro umutite, pa polako to dodajte u šerpu sa kuvanim povrcem, a zatim dodajte preostalo mleko i sitno iseckan praziluk. Kuvajte, neprestano mešajuci, dok corba ne provri i ne postane gusta. Na kraju pospite peršunom i servirajte toplo.

Odlična
avatar
country girl
Profi član
Profi član

Broj poruka : 4813
Datum upisa : 07.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Avramova taj Ned Sep 07, 2014 2:37 am

Izvrsna krompir čorba

- Crni luk prodinstati
- Dodati kockice krompira
- Po želji veštački začin
- Naliti vodom
- Pustiti da se kuva na umerenoj temperaturi

Kada je krompir kuvan dodati:

- malo kima
- seckanog peršunovog lista
- dosoliti po ukusu morskom nerafinisanom solju
- još malo pustiti da tiho kuva na ringli
- na kraju dodati kesicu suvog kvasca
- po želji kisele pavlake

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Loreal taj Sre Sep 17, 2014 10:53 pm

Begova čorba

Potrebno je:

2 glavice crnog luka
4-5 čena belog luka
2 krompira
200 g šampinjona
2 veće šargarepe
150 g graška
2-3 lovorova lista
1/2 veze peršuna
1-2 kašike maslaca
1-2 kašike, ravne brašna
1/4 limuna
500 g otkostenih pilećih bataka
po ukusu soli,
bibera
suvog biljnog začina

Priprema


Oprati dobro pileće batake, skinuti im kožicu i staviti u poseban lonac da se kuva. Kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, zatim ga izvaditi i iscepkati na komadiće. Vodu u kojoj se kuvalo sačuvati. Na maslacu prziti sitno seckan crni luk, da požuti, dodati nasečen na listiće beli luk, pa kad pusti miris, staviti rendanu šargarepu, grašak i šampinjone. Kad povrće omekša dodati i brašno, pa pržiti sve zajedno dok ne dobije dukat žutu boju. Dodati meso iscepkano na komadiće. Začiniti po ukusu. Naliti vodom u kojoj se kuvalo meso, dodati sok od 1/4 limuna, a može i da se isecka sitno i ubaci u čorbu da se kuva zajedno. Pred kraj dodati seckan peršunov list. Kuvati na tihoj vatri 20-30 minuta. Čorba ne treba da bude ni preretka ni pregusta.
avatar
Loreal
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3359
Datum upisa : 30.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Loreal taj Sre Sep 17, 2014 10:57 pm

Čorba od šargerepe sa kimom

Potrebno je:

100 g šargarepe
4 kašike kukuruzno brašno
3 kašike ulje
1 jaje
1 kašika kim

Začini:

1 kašika suvi biljni začin
malo biber
malo svež peršun

Priprema


Šargarepu očistite, oprate i isečite na tanke trake, pa je na srednjoj vatri malo propržite na ulju. Dodajte kukuruzno brašno i pržite još 5 minuta. Nalite litar vode, začinite suvim biljnim začinom, biberom i pospite kimom. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 20 minuta. Kada je kukuruzno brašno sasvim kuvano, razbijte jedno jaje i umešajte u čorbu. Na kraju dodajte naseckan svež peršun.

avatar
Loreal
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3359
Datum upisa : 30.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Loreal taj Sre Sep 17, 2014 11:00 pm

Supa od tikvica i spanaća

Sastojci

500 g spanaća
4 kašike maslinovog ulja
3 lista svežeg bosiljka
4-5 grančica peršuna
20 g koncentrata paradajza (po želji)
1 l vode
15 g luka
70 g šargarepe
700 g tikvica
listići nane za ukrašavanje
so, biber
Priprema

1. Spanać operite i sitno naseckajte.

2. Na maslinovom ulju kratko propržite naseckani luk, dodajte tikvice i šargarepu na kockice, kao i spanać. Dobro promešajte, propržite par minuta, zalijte kipućom vodom, posolite i pobiberite.

3. Kuvajte na vatri srednje jačine oko 25 minuta. Pri kraju kuvanja umešajte koncentrat paradajza, naseckani peršun i bosiljak, pa kuvajte oko 5 minuta. Poslužite ukrašeno listićima nane.
avatar
Loreal
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3359
Datum upisa : 30.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Loreal taj Sre Sep 17, 2014 11:01 pm

Čorba od bundeve sa lavandom

Sastojci

500 g očišćene bundeve
glavica crnog luka
2 kašike ulja
500 ml supe od povrća
200 ml pavlake
sok od limuna
so, biber
3 kašike šećera
8 cvetova lavande
pola kašičice ruzmarina
Priprema

1. Bundevu iseći na kocke. Luk oljuštiti, iseckati. Na ulju prodinstati luk, bundevu i ruzmarin. Naliti supom i poklopljeno kuvati 20 minuta.

2. Ručnim mikserom u supi razmutiti bundevu sa lukom i ruzmarinom, pa u tankom mlazu dolivati pavlaku. Pustiti da supa proključa, pa umešati sok od limuna. Začiniti solju i biberom po ukusu i umešati malo šećera.

3. Šećer sipati u šerpicu i staviti na vatru da se karamelizuje. Grančice sa cvetovima lavande staviti na papir za pečenje, ravnomerno ih poprskati polovinom karamelisanog šećera. Sve cvetove okrenuti na drugu stranu, poprskati preostalim karamelom. Sipati u tanjire. Ukrasiti tek karamelisanim cvetovima lavande i, po želji, posuti seckanom šunkom. Odmah služiti.
avatar
Loreal
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3359
Datum upisa : 30.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Bela_golubica taj Pon Okt 10, 2016 12:25 pm

Supa sa knedlama



Oko 600 gr. mesa-pola junećeg pola pilećeg ili kokošijeg.
1 veza zeleni (šargarepa, paštrnak i peršun ili bela zelen) 1 manji celer,
1 manji luk crni presečen na pola i prepečen na plotni
2-3 manja oljuštena krompira,
5-6 zrna bibera,
so.

Meso operite, isecite na manje komade, nalite hladnom vodom i stavite da provrije.
Obavezno kašikom skinite penu. Nakon toga dodajte navedene sastojke. Smanjite na nižu temperaturu i kuvajte tiho oko 2 sata. Posolite supu po svom ukusu.
Procedite je.
Meso i povrće složite na tanjir i posolite.Supu zakuvajte sa rezancima ili knedlama.

Knedle:
1 belance dobro umutiti viljuškom. Dodati žumance. Izmešati i dodati 3 supene kašike griza. Lagano promešati i ostaviti jedno 5 min. Nakon toga u vrijuću supu zakuvati male knedle koje vadite malom kašičicom svaki put umočenu u supu.

Meso iz supe  možete služiti uz razne sosove ili ren.

Sos od paradajza:
U šerpici sipati malo zejtina i na njemu propržiti 2 varjačice brašna.Brašno ne sme da zagori. Naliti sa 3 dcl.kuvanog paradajza i vode po potrebi. Gustinu sosa određujete sa vodom i to koliko volite. Posolite.

Ren:
1 veći ren očistiti, nastrugati na sitno rende posoliti,dodati
1 kašiku jabukovog sirćeta , 1 kašičicu šećera kristal i malo vode. Sve izmešati.

____________________________________________________________________________________


Čorba sa knedlicama od sira



Na jednoj kašiki ulja propržiti 1 manu varjaču brašna i to naliti sa pola litre mleka i pola litre vode.
Dodati začin, mirođiju i pustiti da provrije.

Napraviti knedlice na sledeći način.
1 jaje umutiti i dodati 3 kašike brašna i 150 gr. kravljeg sira da nije preslan i kiseo.
Izmešati i pomoću dve kašike praviti knedlice i spuštati ih u čorbu koja lagano vri i kuvati dok se knedlice ne skuvaju. Na kraju dodati i sitno seckan peršunov list.
U tanjir sa čorbom dodati kašiku kisele pavlake.

________________________________________________________________________________________


Čorba od pečuraka



Potrebno je:
malo putera,
1 glavica crnog luka ili 1 struk mladog luka,
250-300 gr. pečuraka (bukovače ili šampinjoni),
malo brašna,
kocka supe ili kocka od pečuraka,
kisela pavlaka ili mleko,
začin, biber,
seckan peršun.

Na malo putera propržiti sitno seckan luk pa dodati sitno seckane pečurke.
Par komada, neka budu celi komadi, prodinstati dok ne ispari tečnost koju puste pečurke. Dodati 1 varjačicu brašna. Naliti vodom i dodati običnu kocku supe ili kocku supe od pečuraka. Malo bibera i začina po potrebi. Kuvati na tiho oko pola sata.
Pred kraj dodati 1 dcl mleka ili 2 kašike kisele pavlake. Posuti seckanim peršunom.
avatar
Bela_golubica
Banovan
Banovan

Broj poruka : 1607
Datum upisa : 21.04.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supe i čorbe

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu