Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 57 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 56 Gosta :: 2 Provajderi

Brave Heart

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Blender

Strana 4 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Pet Jan 15, 2016 8:41 pm

Iceman Came ::Пре бих рекао једна за Светог Јована а једна за Ускрс.

A što ne jednu i za Sv. Savu? Što je, molim te, Sv. Sava manje važan od Svetog Jovana? ( )

Zezam se, iskreno se divim što si izbacio kafu ... Ja se i dalje trudim, al bezuspešno... Ima momenata kada bih blender dala za jednu kafu... Droga, bre...
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Pet Jan 15, 2016 9:59 pm

Jovan je jači po činu Smile a i nekom je rođendan na taj dan Smile

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Pet Jan 15, 2016 10:11 pm

Iceman Came ::Jovan je jači po činu Smile a i nekom je rođendan na taj dan Smile

Valjda je Sv. Sava značajniji za Srbe? Smile
E, ako je nekom rođendan, onda to potpuno menja moj pogled na stvari... Neka ti onda ta kafa!
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Pet Jan 15, 2016 10:50 pm

Hm gledano verski, Joca je krstio Isusa pa je prema tome ultimativni autoritet.


Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Pet Jan 15, 2016 11:20 pm

Iceman Came ::Hm gledano verski, Joca je krstio Isusa pa je prema tome ultimativni autoritet.


Drmni onda dve kafe na Sv. Jovana, nek ide život!
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Pet Jan 15, 2016 11:24 pm

madam mim ::
Iceman Came ::Hm gledano verski, Joca je krstio Isusa pa je prema tome ultimativni autoritet.


Drmni onda dve kafe na Sv. Jovana, nek ide život!
Ne smem, a šta ću onda za Uskrs?

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Pet Jan 15, 2016 11:31 pm

Pa, Uskrs je važniji događaj od krštenja... za Uskrs drmni tri kafe...
ko zna šta će tebi tada da se desi
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Pet Jan 15, 2016 11:33 pm

madam mim ::Pa, Uskrs je važniji događaj od krštenja... za Uskrs drmni tri kafe...
ko zna šta će tebi tada da se desi

Idem na snimanje baš oko Sv. Save pa će mi biti jasnije.
PS izbegavam onu doktorku

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Avramova taj Pon Jan 18, 2016 10:58 pm

Da osvežimo temu ilustracijom Very Happy


____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Pon Jan 25, 2016 9:23 am

Evo jedne neobične kombinacije i zanimljive ukusom: banana, četvrt limuna, kivi, jabuka, 100 gr smrznutog kukuruza šećerca, jedan palac sirovog đumbira, kašika mlevenog lana, dva brazilca naravno i malo vode...

Dejstvo đumbira je, takoreći, trenutno: zagreva unutrašnje organe...
(dođe mi da ga utrljam u tabane )
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od INKOGNITO taj Pon Jan 25, 2016 9:28 am

Madam,dobrovoljno se prijavljujem da izvrsimo eksperiment delotvornosti tog napitka iz blendera na vase tabane Very Happy

U znanstvene svrhe,naravno.
avatar
INKOGNITO
Radoznali član
Radoznali član

Broj poruka : 311
Datum upisa : 03.10.2015
Godina : 40
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Pon Jan 25, 2016 9:33 am


Bogme, mnogo će đumbira morati da se utroši...
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Sub Avg 06, 2016 4:26 pm

E moji smutiji možda nisu toliko ukusni kao ovi mimicini ali su ipak zdravi. Smile
Danas sam izblendovao brdo lubenice, list celera, seme lana, tikvicu, krušku, cimet i bilo je jami. Smile
Hint: tikvica svojom konzistencijom poprilično uspešno menja bananu u smutijima, a i zdrava je za oči zbog prisustva luteina.

NUTRITIVNA VREDNOST TIKVICA

Energetska vrednost 100 g sirovih tikvica s korom iznosi 16 kcal/69 kJ. Od toga tikvice imaju 3,4 % ugljenih hidrata, 1,2% proteina i 0,2% masti.

Od minerala sadrže manje količine mangana, magnezijum, fosfor, bakar, gvožđe, cink i kalcijum. Kad je reč o vitaminima pored vitamina C, sadrže i vitamine B kompleksa u manjim količinama, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, folnu kiselinu, piridoksin, a takođe i vitamin K. Sveže tikvice u 100 g sadrže 1,1 g dijetetskih vlakana i 2,2 g luteina.
Sastojci fenola iz obitelji bioflavonoida, rutin (vitamin P), koji se nalaze u tikvici (ali isto tako i u kori limuna i naranče te u zelenoj paprici), imaju antioksidativno djelovanje i mogu regulirati loš kolesterol te smanjiti tegobe kod nekih bolesti oka.
Rutin i karotenoidi za osnaženje kolagena

Naime, bioflavonoidi olakšavaju, kao i vitamin C, metabolizam kolagena. A kolagen je najobilniji protein u tijelu, naročito u oku gdje daje snagu i cjelovitost očnom tkivu.

Sastojci iz obitelji bioflavonoida, kao što je rutin (vitamin P), poznati pod imenom proantocijanidini, započinju svoj rad vezivanjem na kolagen, povećavajući njegovu elastičnost i fleksibilnost. Proantocijanidin se smatra vrlo jakim antioksidansom, koji je sposoban braniti kolagen protiv napada slobodnih radikala i štititi ga od enzimskih razbijanja, povećavajući protok kisika i krvi prema oku. Kada normalni mehanizmi odgovorni za dotok kisika zakažu, može doći do raznih očnih poremećaja. A upravo tog rutina ima u tikvici.

Bioflavonoidi nisu jedini antioksidansi tikvice koji imaju blagotvorna svojstva na zdravlje oka. I karotenoidi također djeluju vrlo učinkovito. Tako, tikvica sadrži lutein (žutu kristaliničnu krutu tvar) u velikim količinama, ali također i zeaksantin (kao i lutein, sastojak je u jajima i zelenom povrću). Te tvari se sakupljaju u makuli (žutoj pjegi) i retini (mrežnici) oka, štiteći ga od oksidacija koje uzrokuju slobodni radikali, a zbog čega dolazi do oštećenja. Svakako, konzumacija karotenoida štiti od nekih bolesti oka, kao što su katarakta (očna mrena) i degeneracija makule.
Otklanjanje lošeg kolesterola

Prisutnost sastojaka fenola u povrću i voću mogla bi smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, nekih vrsta raka i drugih kroničnih bolesti.

U čemu se sastoji to njihovo zaštitno djelovanje? Naime, sastojci fenola mogu spriječiti neke bolesti, upravo zahvaljujući svojoj antioksidativnoj ulozi. Tako, bundeva, kao i njene koštice sadrže u sebi sastojke fenola i imaju jako antioksidativno djelovanje.

A rutin iz tikvice može nas štititi od LDL kolesterola (lošeg kolesterola) koji je opasan posebno zato jer uzorkuje aterosklerozu, temeljni čimbenik kardiovaskularnih bolesti.

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Avramova taj Sub Avg 06, 2016 10:16 pm

Tikvice baš volim i prilično često ih pripremam ali nisam znala za blagotvorna svojstva i nikada ih nisam sveže jela. Kada ih pripremam u jelu vrlo malo ih kuvam. Od sada će i u moj blender. Hvala Ajs!


____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Ned Avg 07, 2016 12:23 am

Ja namenski kupujem tikvicu za smuti, skoro da je uopšte ne pripremamo na tradicionalan način.

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Avramova taj Ned Avg 07, 2016 12:32 am

Pretpostavljam da ste je pre spremali na tradicionalni način kao što sam ja pre pohovala, retko punila, ćušpajz, a sada samo u potaž ili povrćnu čorbu.

Po nekada je isečem na kolutove pa malo prodinstam na ulju. Pre toga u masnoći prodistam papriku a nakon toga patlidžan i na kraju tikvice tako da patlidžan i tikvice poprime aromu pečene paprike. Sve mora ostati al dente ali malčice i rumenkasto.

Radim postupno a onda sve vratim u posudu gde sam pekla, podelim na tri dela, svako povrće ima svoju stranu, dodam dva-tri čena belog luka i pospem peršunovim listom. Malo prodrmam i pustim minut-dva da se aroma sjedini. Nije zahtevno što se pripreme tiče.

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od madam mim taj Ned Avg 07, 2016 9:13 am

Jutrošnja zelena kombinacija:

Pola tikvice (po preporuci Smile ), nekoliko listova blitve, đumbir, jabuka, šargarepa, kašika praha moringe, kašičica kurkume, dva brazilca, nekoliko badema, kokosova voda...
Dilišs! Smile
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Ned Avg 07, 2016 4:20 pm

Avramova ::Pretpostavljam da ste je pre spremali na tradicionalni način kao što sam ja pre pohovala, retko punila, ćušpajz, a sada samo u potaž ili povrćnu čorbu.

Po nekada je isečem na kolutove pa malo prodinstam na ulju. Pre toga u masnoći prodistam papriku a nakon toga patlidžan i na kraju tikvice tako da patlidžan i tikvice poprime aromu pečene paprike. Sve mora ostati al dente ali malčice i rumenkasto.

Radim postupno a onda sve vratim u posudu gde sam pekla, podelim na tri dela, svako povrće ima svoju stranu, dodam dva-tri čena belog luka i pospem peršunovim listom. Malo prodrmam i pustim minut-dva da se aroma sjedini. Nije zahtevno što se pripreme tiče.

Zanimljiv recept, ja ponekad samo posložim tikvice, plavi patlidžan, papriku, šampinjone u pleh pa sve samo ubacim u rernu. Plavi patlidžan naseckam nožem nalijem maslinovim uljem koje on upija kao sunđer i malo pospem belim lukom.
I da, tikvice smo ranije najčešće pohovali, mada mogu one da idu i u krompir čorbu, i razne vrste gulaša...

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Ned Avg 07, 2016 4:46 pm

madam mim ::Jutrošnja zelena kombinacija:

Pola tikvice (po preporuci Smile  ), nekoliko listova blitve, đumbir, jabuka, šargarepa, kašika praha moringe, kašičica kurkume, dva brazilca, nekoliko badema, kokosova voda...
Dilišs! Smile

Opa opet imamo neke novotarije?

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Avramova taj Ned Avg 07, 2016 4:59 pm

Iceman Came :: Zanimljiv recept, ja ponekad samo posložim tikvice, plavi patlidžan, papriku, šampinjone u pleh pa sve samo ubacim u rernu. Plavi patlidžan naseckam nožem nalijem maslinovim uljem koje on upija kao sunđer i malo pospem belim lukom.
I da, tikvice smo ranije najčešće pohovali, mada mogu one da idu i u krompir čorbu, i razne vrste gulaša...

Pravo zboriš Ajs, nemam zamerki ja, skromna domaćica u ostavci.  

Tvoj recept ne da je zanimljiv već je i preporučljiv jer ovo jelo niti je kuvano niti presno što znači da na taj načn zadovoljava ono što smo nekada rado činili a sada činimo samo da se prisetimo i, kao najvažnije, ne mašimo mnogo.

Maslinovo ulje nije dobro zagrevati. Ako biramo hladno ceđeno zbog čega bismo to uništavali, neka i dalje ostane hladno ceđeno.

Danas sam kuvala i pojela koječega i sve po mom ukusu i po mojim pravilima.


Poslednji izmenio Avramova dana Ned Avg 07, 2016 9:24 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Ned Avg 07, 2016 5:27 pm

Jbg nije dobro al je zato ukusno Smile Imam ja od komine za ta prženja
Dovukao sam iz grčke hladno ceđeno i obično maslinovo ulje ali neko first class.
Ne kupujte italijansko maslinovo zbog uljne mafie.

The Olive Oil Scam: If 80% Is Fake, Why Do You Keep Buying It?

It’s reliably reported that 80% of the Italian olive oil on the market is fraudulent. Some experts think that percentage is an exaggeration. Others believe that the bigger problem is poor quality olive oil, deliberately mislabeled as virgin or extra virgin.

In any case, it’s likely that when you buy olive oil, you’re not buying what it says on the label.

Gangsters in the kitchen. Food Crime. Agromafia. Elite Food Police. FBI of Food. Police Food Squads. Hidden cameras. Wiretaps. Tampering. Corruption. Counterfiting. Smuggling.
Olive Oil

It looks right, but can you ever be sure? Photo: Wikipedia

These are terms frequently repeated in recent news stories related to olive oil.

“Much of the extra virgin Italian olive oil flooding the world’s market shelves is neither Italian, nor virgin,” the New York Times warns.

So unless you bought it directly from a producer or a certified distributor, the olive oil in your kitchen marked “Italian extra virgin” is very probably a fake. Either it’s low quality falsely marked as virgin or extra-virgin – and not even from Italy – or it’s been mixed with other oils of dubious provenance. At worst, it’s not olive oil at all but a vegetable oil disguised with coloring and aroma.

Yet, you bought it despite the fact that its low price should have tipped you off.

The way to be sure: Joseph Ambrosini pours olive oil into a bottle after extracting it from olives collected at his grove at a three hundred-year-old mill.         Photo: Pascal Pochard-Casablanca/AFP/Getty Images
Recommended by Forbes

You want the worst news? Traditional, well-known brands haven’t escaped the evil: Many adulterated olive oils are sold under quality brand names.

Yet, supermarkets are full of them.

Oh, my mistake – that wasn’t the worst. Here it is: Even the labels bearing the coveted “Protected Designation of Origin” or PDO stamp indicating the precise geographical origin of a particular extra virgin olive oil to ensure the quality of that region’s agricultural products, and which are subjected to more strict controls, have not escaped the illegal trend.

Yet, governments continue to permit the entry and commercialization of those products.

For years, David Neuman, an olive oil expert and taster who is CEO of the Greek food company Gaea North America, has been warning about adulterated and mislabeled oils and finds it particularly frustrating that consumers, retailers and governments are turning a blind eye to the widespread fraud.

“There is good olive oil and bad olive oil everywhere, and there are many Italian producers who stand by their product,” he told me. “But the extended nature of the Italian problem is affecting all the rest of Europe.”

For him, the most serious issue is the fraud committed against the consumer: “The olive oil sold in supermarkets should meet the established standards. And that is not being upheld.”

Even in Italian supermarkets, the rate of fake olive oil on the shelves is estimated at 50%.

Let’s start with the most recent revelation, related to labels. Generally, if a label says that the virgin or extra-virgin olive oil comes from a controlled place of origin – Puglia, for example – it’s reasonable to expect that the product has passed through the required quality controls, particularly when it’s destined for export.
Gaea Olives

Olives on their way to production for Gaea Olive Oil Photo: Gaea

But despite the efforts of the Italian government to stop what’s become known as the agro mafia now controlling most of the olive oil production and marketing – as well as numerous campaigns by the region’s producers to regain their reputation and cleanse the “made in Italy” branding – a massive olive oil scandal is being uncovered in Southern Italy ( Puglia, Umbria and Campania). It involves olive oils from Syria, Turkey, Morocco and Tunisia, bottled and sold as authentic Italian extra virgin to foreign markets, particularly the United States and Japan.

That discovery came to light in a bigger undercover operation by the Italian police, dubbed “Mamma Mia,” that last week revealed another massive scam in the same region: Thousands of tons of low-quality oils from Spain and Greece also passed off as extra virgin Italian.

And that scandal followed yet another connected to an investigation of seven of the best-known Italian olive oil producers, including Bertoli, Sasso and Carapelli, allegedly selling fake olive oil as extra virgin “made in Italy.” The companies have vehemently denied the allegations.

A study last year by the National Consumer League found that six of 11 bottles of extra virgin olive oil from four major retailers – Whole Foods, Trader Joe’s, Safeway SWY +% and Giant – failed to meet extra virgin requirements.

“America is the dumping ground of all those fraudulent operations,” Gaea’s David Neuman explained. “There are not enough resources to control the over 350,000 tons of olive oil entering the country. That’s why, even after the scandals, adulterated olive oil bottles are still on supermarket shelves.”

Neuman thinks that the problems with fake olive oils have been going on for so long that consumers have become accustomed to buying bad oils at low prices.

“Although consumers are embarrassed to admit it, they are supporting the situation,” he says. “The chain stores keep buying because it sells and everybody has become addicted to the low prices.”

That has serious effects on the market of authentic virgin and extra virgin olive oil that naturally are more expensive. “There’s no incentive for grocery stores to get the good stuff,” he added.

The situation has been exacerbated by Xylella Fastidiosa, a bacteria that kills olive trees – one million so far in Puglia, the largest olive oil producer – and threatens to extend to the rest of Italy and other Mediterranean producers.

The bacteria, compounded by bad weather, has devastated Europe’s olive harvest and raised the price for authentic olive oil by as much as 20% across the continent.

The Financial Times reports that in 2014-15, global olive oil production fell 26% to 2.4 million tons, after output in Spain and Italy had already been virtually halved, according to the International Olive Council.

As a consequence, an unexpected country has reaped benefits: Tunisia.

“The poor European harvests coincided with a bumper crop in Tunisia, catapulting the North African country to the top olive oil exporter spot and second-largest producer after Spain,” says the FT.

So the only oily recommendation I can offer you next time you’re puzzling over the olive oil selection at the market is this: Caveat emptor. Neuman’s advice is more detailed: Buy it, take it home, open it, smell it, swirl it in your mouth as you would a fine wine, and judge for yourself. If it doesn’t pass that test, take it back to the store and demand a refund.

http://www.forbes.com/sites/ceciliarodriguez/2016/02/10/the-olive-oil-scam-if-80-is-fake-why-do-you-keep-buying-it/#b2cfe0e5e0c0

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Ned Avg 07, 2016 6:15 pm

Današnji smuti:
1 banana
1 kisela jabuka
1 kruška
3 kašičice seme lana
1/2 kašičice cimeta
malo đumbira
4 šampinjona mala
1 manja tikvica
1 list i stabljika celera

E sad voće za koje sam siguran da je malo prskano čitaj moje, ne ljuštim, ostalo nepoznato ljuštim. Tikvicu ne oljuštih, valjda je nisu prskali.
Celer se tretira fungicidima tako da je moje jedenje zelenih listova celera verovatno greška. Ovo se ne odnosi na celery sticks, odnosno na celer koji nema koren, koji se prodaje za hranu, sa tim drškama i nema korena, valjda tu vode računa...

Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Avramova taj Ned Avg 07, 2016 6:22 pm



Bratle mili, slatki, preslatki, mogao si prevesti ali dobro, snašla sam se.

Koristim isključivo francuska i španska maslinova ulja, extra virgine. Kad-kad mi dopelaju i hrvatska ali uvek se zapitam šta sam dobila.

Prilažem foto iz moje kuhinje





____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Iceman taj Ned Avg 07, 2016 6:33 pm

Ajd i ja da priložim, koristim maslinovo i za neka kuvanja ne samo za salate, pa što ti kažeš, greota je grejati devičansko.


Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Avramova taj Ned Avg 07, 2016 6:37 pm

Perfektno!

Sada sam se naložila na Grčku i zato odoh u septembru ako Bog da makar zbog maslinovog ulja.

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Blender

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu