Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Peščanik - analiza dnevnih događanja
Juče u 6:56 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 6:54 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta umetnosti
Juče u 6:53 pm od Brave Heart

» Vesti - književnost...
Juče u 6:49 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta IT-ja (softver, hardver i...)
Juče u 6:28 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 5:37 pm od Brave Heart

» Corax - slika današnjice
Juče u 5:09 pm od Brave Heart

» Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...
Uto Jul 25, 2017 7:07 pm od Brave Heart

» Misao dana
Uto Jul 25, 2017 12:45 am od Davidova

» Šta trenutno slušate?
Uto Jul 25, 2017 12:43 am od Davidova

» Pjesma koja Vas opisuje u nekim momentima...
Uto Jul 25, 2017 12:26 am od Davidova

» TV lica - moj izbor
Uto Jul 25, 2017 12:06 am od Davidova

» Spomenici
Uto Jul 25, 2017 12:01 am od Davidova

https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Speculoos kuglice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Speculoos kuglice

Počalji od Time taj Čet Dec 11, 2014 6:40 am

Speculoos kuglice

Autor: Marina Bogdanović
Izdanje: Oktobar 2014

Broj porcija: | Težina: teško |


SASTOJCI ZA ZAČINSKU MEŠAVINU

2 kašike cimeta u prahu
1 kašičica muskatnog oraščića
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica karanfilića u prahu
1/2 kašičice belog bibera u prahu
1/2 kašičice kardamoma u prahu
1/2 kašičice zvezdastog anisa

SASTOJCI ZA KEKS

500 g brašna
180 g putera
300 g tamnog muskovado šećera
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
50 ml hladne vode ili mleka
2 kašike začinske mešavine za speculoos

SASTOJCI ZA PATE

200 g samlevenog keksa speculoos
200 g kondenzovanog mleka
2 kašike meda (bagremov, lipov ili neki livadski med)

SASTOJCI ZA KUGLICE

165 g čokolade (70%)
125 ml sveže pavlake
25 g putera
50 g proprženih i samlevenih lešnika ili badema
speculoos pate



PRIPREMA

Sastojke za začinsku mešavinu dobro izmešajte i čuvajte u teglici do upotrebe.

Umesite testo od svih sastojaka za keks, napravite od njega jufku i ostavite ga da se stegne u frižideru (biće potrebno sigurno 3-4 sata).

Razvucite testo oklagijom do debljine 3-4 mm i vadite modilcom željeni oblik. Stavite ih na pleh pokriven papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 170°C (bez uključenog ventilatora). Ostavite da se ohlade i čuvajte ih u metalnoj dobro zatvorenoj kutiji.

PRIPREMA PATEA

Pomešajte sve sastojke i sipajte ih u teglicu.

Paté moze da se koristi za filovanje običnog keksa, za užinu namazan na hleb, ali i za punjenje kuglica od cokolade. U tom slucaju napravite minijaturne kuglice i stavite ih na papir za pečenje, pa u zamrzivač. Tako zamrznute ih stavljajte unutar kuglica od čokolade.

PRIPREMA KUGLICA

Rastopite na pari čokoladu sa pavlakom i promešajte jako dobro. Dodajte puter i mešajte sve dok masa ne postane potpuno glatka. Dodajte mlevene lešnike i ostavite da se dobro stegne u frižideru preko noći. Kašičicom uzimajte po malo čokoladne mase, u sredini stavite po kuglicu od spekuloos patea i zatvorite bombicu. Uvaljajte u kakao ili u mleveni lešnik ili badem.

http://mezze.rs/speculoos-kuglice/

Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu