Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 42 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 42 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Misao dana
Danas u 3:49 pm od Sky

» Podseća me
Danas u 12:36 am od Davidova

» Šta trenutno slušate?
Juče u 11:18 pm od Sky

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 8:32 pm od Brave Heart

» Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...
Juče u 7:20 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta IT-ja (softver, hardver i...)
Juče u 7:02 pm od Brave Heart

» Kitarō /喜多郎
Juče u 12:19 am od Davidova

» Vesti iz sveta umetnosti
Čet Feb 22, 2018 8:34 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Čet Feb 22, 2018 8:30 pm od Brave Heart

»  Žena - biće niže vrednosti od muškarca prema Bibliji ?
Čet Feb 22, 2018 7:36 pm od Sky

» Vesti iz oblasti klasične muzike...
Čet Feb 22, 2018 7:04 pm od Brave Heart

» Mehmed-paša Sokolović i Ibrahimbeg - hronologija jednog vremena
Čet Feb 22, 2018 5:08 pm od Svarog

» Ples
Sre Feb 21, 2018 3:50 pm od Davidova

https://s9.postimg.org/d6dxqq11b/Ljubenovic.png
https://s10.postimg.org/jxbjfbx09/februar_u_JK.png
https://s10.postimg.org/s8x6lw7bt/GF-_Logo12.png
https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Sunce

Ići dole

Sunce

Počalji od KirJanja taj Pet Apr 09, 2010 12:26 am

Princip: muški
Povratak: 1 godina
Sedište: Lav
Egzaltacija: Ovan

Sunce, kao centar solarnog sistema, svi prepoznaju kao fizičkog davaoca života. Sunce je simbol muškog aktivnog principa Jang, dok je Mesec Jin ženski pasivni princip. Sunce označava poslodovce i one od neposrednog autoriteta nad osobom, kao što su sudije i drugi vladini zvaničnici. Sunce je signifikator bračnog partnera u ženskom horoskopu. Kao opšti indikator zdravlja, Sunce upravlja prvenstveno u muškim kartama, ali oba svetla su važna (misli se i na Mesec). Zdravlje muškarca nije toliko ugroženo aflikcijama Meseca, koliko slabim Suncem i obrnuto, žena više trpi ako je njen Mesec aflikovan, nego ako je Sunce loše aspektirano. S obzirom na njegovo drugo prebivalište, jedanaestu kuću, Sunce je zaštitinik tzv. "darova sa neba", nagrada od profesije i autoriteta i simbol želja i ideala. Njegovo je prirodno mesto peta kuća, kuća dece, kreativnog stvaralaštva i ljubavnog života. U psihološkoj astrologiji Sunce predstavlja središte svesnog dela psihe, dakle ego. Ono ukazuje na kapacitet i nacin na koji sveukupnost ličnosti može da se ostvari, na integraciju svesnog dela psihe. Osnovne osobine koje nam dobro postavljeno Sunce daje su: odlučnost, snaga volje, samopouzdanje, dostojanstvo i velikodušnost, dok mu se tamna strana ostvaruje kroz egoizam, egocentričnost, kompleks moći i oholost.
Postoje tri nepovoljna ugla Sunca; deca rođena neposredno posle zalaska imaju ga u VI kući, koja ukazuje na bolesti, a kako je Sunce davalac života ova pozicija umanjuje vitalnost i moć oporavka.
Rođenje sredinom popodneva smešta Sunce u VIII kuću. To je kuća kroz koju delaju sile povezane sa smrću i logično, Gospodar Života je van svog mesta u kući smrti.
Kada je dete rođeno nedugo po izlasku Sunca, ono je u XII kući, koja je avenija kojom žanjemo naše patnje i naše je iskustvo, da je rani život takvih osoba okružen nevoljama jedne vrste ili druge.

Element znaka u kom je Sunce obično je najvažniji kada razmatramo psihološku sliku osobe, jer element Sunčevog znaka otkriva nečiju uskladjenost sa osnovnom vitalnošću, identitetom i snagom samoprojekcije, kao i osnovni kvalitet svesti. Taj element takodje pokazuje šta je osobi ''stvarno'', jer nesvesna pretpostvka o tome šta je stvarno a šta nije, odredjuje na šta će osoba usmeriti svoju energiju.

Sunce u vazdušnim znacima; Blizanci, Vaga, Vodolija; žive u apstraktnom svetu misli, a misao je za njih stvarna kao i bilo koji materijalni predmet. U osnovi je motivisano intelektualnim konceptima i sruštvenim idealima. Obnavlja energiju kroz učešće u društvenim aktivnostima i intelektualnom stimulacijom.

Sunce u vodenim znacima ; Rak, Škorpija, Ribe; žive u svojim osećanjima, a emotivno stanje utvrdjuje njihovo ponašanje više od bilo čega drugog. U osnovi je motivisano dubokim emotivnim žudnjama i željama. Obnavlja energiju kroz intenzivne emotivne doživljaje i intimne veze s ljudima.

Sunce u vatrenim znacima; Ovan, Lav, Strelac; žive u stanju velikog uzbudjenja i nadahnute aktivnosti, a održavanje takvog stanja je preko potrebno vatri da bude zdrava i srećna. U osnovi je motivisano nadahnućima i težnjama. Obnavlja energiju kroz energične, fizički zahtevne, aktivnosti i traženjem novih vizija za budućnost.

Sunce u zemljanim znacima; Bik, Devica, Jarac; prizemljeni su u fizičkoj stvarnosti, materijalni svet i razmišljanje o sigurnosti i uspehu motivišu njihovo ponašanje više nego bilo šta drugo. U osnovi je motivisano materijalnim potrebama i praktičnoću. Obnavlja energiju kroz rad u materijalnom, opipljivom svetu, produktivnošću i hranjenjem čula.

Telesne funkcije: kosti, uopšte zdravstveni problemi, srce, leđa, mozak, desno oko kod muškarca, levo kod žena, cirkulacija, kičma, balans telesnog metabolizma, imunološki sistem, vitalnost, groznica, krvni pritisak...


SUNCE U DVANAEST KUĆA


Sunce u prvoj kući

Vi ste samouverena osoba, sigurna u sebe i u stanju da u to ubedi svoju okolinu. Dobar ste organizator, namećete svoju volju vrlo uspešno. U tome ste veoma spontani, ekstravertni. Na vas nije lako uticati jer ste egocentrični, svesni ste svojih vrednosti i jaka ličnost. Jasno se izražavate, otmenih ste manira, dostojanstveni. Iz vas zrači prirodna toplina koja privlači vašu okolinu. Imate dobro zdravlje i dobro izgledate.
Kada je Sunce aflikovano u prvoj kući, vitalnost je snižena čineći osobu plašljivom i kolebljivom, nedostatnom u hrabrosti i ambiciji, otuda su izgledi uspešnog života mršavi, osim ako je mnogo aspekata povoljno koji onda modifikuju ovo stanje.


Sunce u drugoj kući

Svi uslovi za ekonomsko blagostanje su tu. Imate povoljne okolnosti u životu koje znate da iskoristite. Sposobni ste da zaradite novac i da ga pametno valorizujete. Samo ponekad volite da trošite na luksuz i otmenost. Sunce u drugoj kući smanjuje negativne uticaje koji postoje u svačijem životu. Ako Sunce ima dobar položaj u odnosu na druge dobre planete, kao što su Mesec, Venera i naročito Jupiter, bogatstvo vam ne gine.


Sunce u trećoj kući

Vi ste izuzetno komunikativna osoba koja se jasno izražava, ima smisla za literaturu i medije. Obrazovanje i učenje vam idu od ruke i imate blistavi intelekt. Volite da gajite puno poznanstava, rado ste viđeni u svojoj okolini, među susedima i prijateljima. Vaši odnosi sa braćom i sestrama su na zavidnom nivou. Dinamični ste, volite da putujete i na tim putovanjima upoznajete nove osobe i proširujete svoje vidike.


Sunce u četvrtoj kući

Veoma ste vezani za dom i porodicu. Imate dobre odnose sa svojim roditeljima i oni vam pomažu u životu i vrše pozitivan uticaj na vas. Veliki ste patriota i volite svoj zavičaj, svoju domovinu i svoj narod. Volite lepo uređen stan, kuću, dvorište. Sunce u četvrtoj kući donosi lepo detinjstvo, ali i lepe stare dane. Signal je da ćete imati uspeha u privatnom biznisu. Ukoliko je Sunce ugroženo lošim planetarnim uticajima onda donosi svađu u porodici i loše odnose sa roditeljima.
porodici i loše odnose sa roditeljima.


Sunce u petoj kući

Vi ste večiti optimista i vesela osoba. Volite zabave, mladalačke provode, imate smisla za javne nastupe. Imate sreće u ljubavi i dobri ste u tome. Naglašen vam je eros i seks doživljavate na pravi način, kao životnu radost i emotivno pražnjenje. Inklinirate ka sportu, vežbanju, zdravom i kreativnom životu. Volite decu i imate sreće sa njima. Lako dolazite do zarade, imate smisla za špekulacije, a ako kupujete lutriju jednom ćete dobiti glavnu premiju.


Sunce u šestoj kući

Vi vodite računa o svom izgledu i imate dobro zdravlje, o čemu se takođe znalački starate. Posao kojim se bavite vam ide od ruke, imate dobre odnose i saradnju sa kolegama sa posla. Vaši potčinjeni vas slušaju i cene. Volite kućne ljubimce i životinje uopšte. Veoma ste uredni i pedantni, pa u tome znate i da preterujete. Ponekad previše vodite računa o sitnicama. Više ste okrenuti radu nego porodičnim


Sunce u sedmoj kući

Ovakav položaj Sunca ukazuje da imate sreće i uspeha u partnerskim odnosima. I to u svim vrstama partnerskih odnosa, od braka do poslovnih aranžmana. Takođe imate i uspeha u javnosti i u odnosima sa strancima. Imate lepog partnera koji vas voli i posvećen je vama. U eventualnim sudskim procesima izlazite kao pobednik. Međutim, ukoliko je Sunce napadnuto lošim planetama, smisao svega rečenog postaje suprotan.


Sunce u osmoj kući

Budite ubeđeni da vas očekuje neko nasledstvo, ili da ćete živeti od novca drugih ljudi. Imate veliku moć regeneracije i u slučaju bolesti ćete se oporaviti. Puni ste životne snage i imate anđela čuvara. Cela sudbina vam je naklonjena. Međutim, u životu možete očekivati velike promene i krupne događaje. Sjajni ste u seksu, vaš eros može svakog nadahnuti. Ukoliko je Sunce u lošem položaju sa drugim planetama, smisao svega rečenog postaje suprotan.


Sunce u devetoj kući

Vi možete naći sreću daleko od svog zavičaja ili u odnosima sa strancima. Duhovno ste razvijena osoba, nezavisna i principijelna. Ceo život tragate za smislom i pokušavate da proširite svoju svest kroz obrazovanje, religiju, filozofiju i putovanja. Imate razvijenu sposobnost apstraktnog razmišljanja i visoku inteligenciju. Zbog svojih pogleda na svet ili političkih uverenja spremni ste da trpite i progonstvo.


Sunce u desetoj kući

Imate velike izglede da postignete uspeh u svojoj karijeri. Veoma ste ambiciozni i rešeni da uspete po svaku cenu. Imate naglašenu želju za javnim priznanjima. Sve vas to čini prirodnim vođom koga ljudi slede i u koga imaju poverenje. Osoba ste od autoriteta, ugleda i reputacije. Ipak morate voditi računa o poznatoj činjenici da preterana ambicioznost i autoritativnost odbijaju ljude od takvih osoba.Sunce u jedanaestoj kući

Za vas su prijatelji veoma važni u životu. Kroz njih dolazi pomoć, oslonac i moć. Zato imate širok krug poznanstva i veliki broj prijatelja. Vi imate visoke ideale i težnje, puno planova i nadanja. Sposobni ste za timski rad i lako se uklapate u svaku celinu. Možete očekivati da ćete uživati plodove svog rada i profesionalne karijere. Takođe, ispuniće vam se vaši planovi, nade i ostvarićete svoje ambicije.


Sunce u dvanaestoj kući

Vi više volite da ostanete iza scene, čak i po cenu da sebe dovedete u izolaciju. Volite usamljenost, intuitivni ste i tajanstveni. Privlači vas misticizam, okultizam i duhovne aktivnosti. Religiozni ste i spremni uvek da pomognete drugima, makar zbog toga morali u životu da prođete kroz iskušenja koja će od vas zahtevati žrtvovanje. Materijalne vrednosti i novac vam nikad nisu na prvom mestu.
h u svojoj karijeri. Veoma ste ambiciozni i rešeni da uspete po svaku cenu. Imate naglašenu želju za javnim priznanjima. Sve vas to čini prirodnim vođom koga ljudi slede i u koga imaju poverenje. Osoba ste od autoriteta, ugleda i reputacije. Ipak morate voditi računa o poznatoj činjenici da preterana ambicioznost i autoritativnost odbijaju ljude od takvih osoba.


SUNCE U DVANAEST ZNAKOVA


Sunce u Ovnu

U Ovnu je Sunce u egzaltaciji te je to stoga najmoćniji položaj Sunca u centralnoj orbiti. Odatle zraci vitalnom snagom koja daje osobi ogromnu kolicinu energije koja odoleva jurišima bolesti, a ako se razboli, neverovatno brzo će se oporaviti. Ljudi s ovom pozicijom Sunca su podložni groznicama usled žarke topline Sunca u Ovnu. Kako Ovan upravlja glavom, suvišna toplota često isušuje skalp, tako da kosa ne može rasti i osoba često postaje ćelava.


Sunce u Biku

Povoljna pozicija za finansije ali daje tendenciju k ekstravaganciji, posebno u odevanju. Sklonost ka suprotnom polu ponekad i s pogubnim rezultatima. Daje veliku snagu i osoba voli da se razmeće, tako da se ljudi mogu diviti njenoj moći. Bik upravlja grlom i zato Sunce u Biku daje snagu vokalnim organima, i daje osobi snažan, prijatan glas.


Sunce u Blizancima

Blizanci su Merkurovski znak i treći u skali, tako da ova pozicija daje pomešane uticaje Sunca, Merkura i treće kuće. Ovde se Merkur dobro izražava, to je planeta koja pokreće glasne žice i proizvodi zvuke u Bikovskom grlu; takođe favorizuje pisanje i putovanja; um je prosvetljen Suncem i Blizancima i kada je neophodno ili celishodno putovati osoba time dobija i fizičko i mentalno. Daje prijatnu, ljubaznu narav koja je uopšte čini prijatnu među saradnicima.


Sunce u Raku

Sunce u Raku je mešavina Sunca, Meseca i četvrte kuće. U prirodnom horoskopu (gde je Ovan ascendent) Rak je na najnižoj tački pa je i Sunčeva vitalnost na najnižoj tački. Stoga s ovom pozicijom osoba je indolentna čak i kad nije nimalo bolesna. Bezopasna je i izbegava svađe, pa je vrlo harmonična i sporazumna u kući dok god se od nje ne traži da naporno radi. Život joj ne donosi plodove u mlađim godinama, ali donosi uspjeh u kasnijim. Rak je duhovni znak pa Sunce u ovom znaku daje tendenciju ka okultnom, često s vidovnjačkim iskustvima.


Sunce u Lavu

Sunce u Lavu daje snažnu prirodu, samokontrolu, Želja za vladanjem nad drugim, ali nece podlo iskoristiti nekoga ili uraditi nešto što nije po zlatnom pravilu; osećaji su duboki i trajni. Ovi ljudi su zaštitnici svojih voljenih, ali su isto tako strašni i u mržnji. Lav vlada srcem. Šta god ovi ljudi radili, to rade s tolikom koncentracijom svrhe koja donosi uspeh. Oni su pravi prijatelji, a ako neko mora imati neprijatelja, Lav će biti časniji i velikodušniji od drugih.


Sunce u Devici

Ovo je kombinacija uticaja Sunca, Merkura i 6. kuće. Ovo pokazuje uspešnog sredovečnog čoveka između proizvođača i potrošača, osetljivog, koji brzo računa što će mu ići u korist u promociji posla, prijatnog i društvenog, saglasnog sa svima od kojih očekuje da će dobiti nešto, ali dominantnoga nad zaposlenicima i saradnicima; slatkorečivog ali ne uvijek i neiskrenog; on samo traži najbolje. Sunce ovde stvara dobre kemičare, sestre i doktore, ne hirurge nego apotekare; ovi ljudi su jaki pobornici medicine i to u što većoj količini.


Sunce u Vagi

Vagom vlada Venera i to je sedmi znak, pa Sunce u Vagi kombinuje uticaj Venere sa Suncem i sedmom kućom, a rezultat je da osoba voli bračnog partnera tako odano da isključuje sve druge; jer se za tu osobu može zaista reći da joj «Sunce izlazi i zalazi» s bračnim partnerom. U Vagi je takođe Saturn u egzaltaciji i njegov je uticaj ovde najbolji, dajući element stvaranja Venerinoj umetnosti. To se pokazuje sposobnošću u arhitekturi i finijim granama dekorativnog stvaranja. Sunčev položaj ovde daje fin, milozvučan glas i pevački talenat.


Sunce u Škorpiji

Kad je Sunce u ovom znaku dobro aspektovano, daje veliku energiju, hrabrost i nezavisnost. Mozak je aktivan, osoba ima uspeha u zanimanjima poput hirurga ili vojnika. Takodje poboljšava finansije nakon braka, ali teži ekstravaganciji. Kad je Sunce ovde aflicirano, osoba ima tupe i nagle manire, osećaj da je njegov sud bolji od tudjih, i tendenciju da žestoko pregazi preko bilo koga što mu stoji na putu. Često je indiferentan prema patnji te od hirurga može postati pravi mesar.


Sunce u Strelcu

Ovo daje uzvišene ideje i plemenitost, te želju za uzdizanjem uzdižuci druge. Osoba je voljena u društvu. Često prima časti i postavlja se na položaje od poverenja, misije osetljive prirode – jer su ovi ljudi oličenje časti. Ovaj će položaj doneti i uspeh u religiji, pravu i politici jer daje ekspanzivni um koji se može nositi s vecim problemima u životu.


Sunce u Jarcu

Ovo je dobar znak sa kojim se osoba moze uzdignuti u životu uz pomoć dobre volje ljudi na višim položajima od njega; pokazuje da će osoba zaslužiti njihovo poverenje i držati se dobro na mestu odgovornosti i poverenja; čini ga opreznim, razboritim, vernim i iskrenim. Sudije s ovim položajem ne mogu se kupiti, nego će pravdu krojiti kako je vide, svima. Osoba voli fair-play i u svome krugu zaslužuje poštovanje i cenjenje.


Sunce u Vodoliji

Daje osobi intuitivnu percepciju unutrašnje prirode stvari i dodir sa silama i idejama duhovnih sfera zbog kojih osoba kad je u prilici pristupa novim i naprednim kultovima, privlače istraživanja čudne religije. Ova pozicija daje mnogo popularnosti i čvrste prijatelje među ljudima koji su u poziciji davati časti i pomoći da se ostvare ambicije.


Sunce u Ribama

Daje skromnost i favorizuje uspeh u zanimanjima izvan očiju javnosti, kao što su zatvori, bolnice, institucije za siromašne… Ako se osoba izloži neprijateljstvu drugih, biće zašticena od svega što bi drugi mogli učiniti da naškode njegovoj reputaciji. Ljudi sa Suncem u Ribama imaju sklonost duhovnosti, medijstvu i okultnom uopste.
avatar
KirJanja
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1593
Datum upisa : 03.04.2010
Lokacija : Pisces Rising

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sunce

Počalji od Vidra taj Sub Apr 24, 2010 5:55 pm

Evo ga: [Only admins are allowed to see this image]


u desetoj kući

Imate velike izglede da postignete
uspeh u svojoj karijeri. Veoma ste ambiciozni i rešeni da uspete po
svaku cenu. Imate naglašenu želju za javnim priznanjima. Sve vas to
čini prirodnim vođom koga ljudi slede i u koga imaju poverenje. Osoba
ste od autoriteta, ugleda i reputacije. Ipak morate voditi računa o
poznatoj činjenici da preterana ambicioznost i autoritativnost odbijaju
ljude od takvih osoba.

u Lavu

Sunce u Lavu daje snažnu prirodu, samokontrolu,
Želja za vladanjem nad drugim, ali nece podlo iskoristiti nekoga ili
uraditi nešto što nije po zlatnom pravilu; osećaji su duboki i trajni.
Ovi ljudi su zaštitnici svojih voljenih, ali su isto tako strašni i u
mržnji. Lav vlada srcem. Šta god ovi ljudi radili, to rade s tolikom
koncentracijom svrhe koja donosi uspeh. Oni su pravi prijatelji, a ako
neko mora imati neprijatelja, Lav će biti časniji i velikodušniji od
drugih.
avatar
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Lokacija : Bgd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sunce

Počalji od KirJanja taj Sub Apr 24, 2010 6:56 pm

KirJanja ::

Sunce u prvoj kući

Vi ste samouverena osoba, sigurna u sebe i u stanju da u to ubedi svoju okolinu. Dobar ste organizator, namećete svoju volju vrlo uspešno. U tome ste veoma spontani, ekstravertni. Na vas nije lako uticati jer ste egocentrični, svesni ste svojih vrednosti i jaka ličnost. Jasno se izražavate, otmenih ste manira, dostojanstveni. Iz vas zrači prirodna toplina koja privlači vašu okolinu. Imate dobro zdravlje i dobro izgledate.
Kada je Sunce aflikovano u prvoj kući, vitalnost je snižena čineći osobu plašljivom i kolebljivom, nedostatnom u hrabrosti i ambiciji, otuda su izgledi uspešnog života mršavi, osim ako je mnogo aspekata povoljno koji onda modifikuju ovo stanje.

Sunce u Ribama

Daje skromnost i favorizuje uspeh u zanimanjima izvan očiju javnosti, kao što su zatvori, bolnice, institucije za siromašne… Ako se osoba izloži neprijateljstvu drugih, biće zašticena od svega što bi drugi mogli učiniti da naškode njegovoj reputaciji. Ljudi sa Suncem u Ribama imaju sklonost duhovnosti, medijstvu i okultnom uopste.

Imalo bi se tu još štošta dodati.
avatar
KirJanja
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1593
Datum upisa : 03.04.2010
Lokacija : Pisces Rising

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sunce

Počalji od Prepoznatljiva taj Sub Apr 24, 2010 7:26 pm

Meni je Sunce u 7. kući i u znaku škorpije.
U istoj kući imam još par planeta (jupiter, venera, neptun i merkur).
Kako one utiču na moje Sunce?
avatar
Prepoznatljiva
Radoznali član
Radoznali član

Broj poruka : 479
Datum upisa : 17.04.2010
Lokacija : blizu tebe

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sunce

Počalji od KirJanja taj Sub Apr 24, 2010 7:42 pm

To ti ne mogu reći samo na osnovu nabrojanih planeta. Očigledno da su neke planete u konjukciji, sve su to pretežno benefici, što je dobro, a pošto imaš čak 5 planeta u toj kući, mislim da ti je to najbitnija kuća u horoskopu.
avatar
KirJanja
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1593
Datum upisa : 03.04.2010
Lokacija : Pisces Rising

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sunce

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu