Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 22 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 22 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Sloboda ...
Danas u 1:22 am od Davidova

» Džudi i njeno pisanije
Danas u 1:05 am od Džudi

» Bekstvo od realnosti
Danas u 1:01 am od Davidova

» Preporučite film
Danas u 12:46 am od Davidova

» Preporuči mi pjesmu
Juče u 11:52 pm od Johnny-Azra

» Čudni su putevi gospodnji...
Juče u 11:37 pm od Mesrine

» Poklanjam ti pjesmu...
Juče u 11:36 pm od Davidova

» Misao
Juče u 11:19 pm od Davidova

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 8:56 pm od Brave Heart

» Peščanik - analiza dnevnih događanja
Juče u 8:31 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 8:30 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta umetnosti
Juče u 8:25 pm od Brave Heart

» Moje otkriće
Juče u 8:06 pm od Johnny-Azra

http://https://s23.postimg.org/jq15wtlp7/vostok.png
https://s1.postimg.org/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://s28.postimg.org/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
http://https://s23.postimg.org/jq15wtlp7/vostok.png
https://s26.postimg.org/vwdqtqr5l/biogen_DVA.png
https://s26.postimg.org/4ohd5ry7t/Art_CENTAR-header.png
https://s23.postimg.org/tipvwi28r/ruska_kultura_u_srbiji.png
https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Vaš recept

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Vaš recept

Počalji od Avramova taj Sub Okt 05, 2013 10:12 pm

Uverena sam da su mnogi kulinari amateri izmislili recept za neko slano ili slatko jelo i uveli ga u redovan meni.

Napišite vaše recepte, neka krenu u svet i neka se zovu vašim imenom.

Imam nekoliko mojih "izmišljotina" koje već putuju dobrim delom Beograda a i šire, ali se nisam setila da ih nazovem pa ih srećem sa različitim nazivom.  Smile


____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od djavolica taj Pon Okt 28, 2013 10:19 am

Vjerovatno je recept vec postojao, al ja to radim po svojoj
ideji, ofrlje.. il kako bi moja mama rekla, odokativna metoda.. Smile

6 vecih krompira
saka riza
luk
mrkva
grašak
vegeta
so


Ogulim krompir, narezem na kolutice, toliko da prekrije dno pleha. Operem riz, stavim po tom krompiru. Posujem vegetom.
Narezem luka na komadice i stavim na par mjesta.
Ubacim povrce koje imam kuci, najcesce bude to mrkva,
grasah (ili bilo koje drugo, ako volite).
Gornji dio prekrijem krompirom - koliko je ostalo.
(dodajte vegete, soli po zelji, da vam bude dovoljno slano)

Zalijem vodom, da prekrije sve i stavim da se pece. Very Happy
Kad riz bude kuVan i krompir na vrhu lijepo hrskav,
rucak je spreman.. Very Happy

Evo i dokaz..




p.s. Mozete i popeci pileceg mesa i ubaciti u sve to,
za one koje ne vole rucak bez mesa.
avatar
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 29

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od djavolica taj Pon Okt 28, 2013 10:33 am

2 jajeta
1 i pol casa secera
pola case ulja
2 case brasna
pola praska za pecivo
1 vanili secer
1 casa jogurta (ja stavila obicni)
jagode (naseckane, posute sa staubcukerom)

casa = 2 dcl

jajeta umjesam sa secerom i vanili secerom, lagano dodam
pola case ulja i kad se lijepo umjesa, smanjim mikser i dodajem
brasno, prasak za pecivo i na kraju jogurt.

Malo vise od pola smjese izlila sam u pleh i stavila da se pece par
min, izvadila ubacila jagode i ostatak smjese.





Ovaj pleh uzasno izgleda al mi ga zao bacit jer mi se
u njemu uvijek najbolje ispece..  
avatar
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 29

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Keti taj Čet Jan 09, 2014 10:33 pm

ustipci sas kobaju...   
1 čaša jogurta
1/2 paketića kvasca
oko 500 g brašna
malo šećera
1 kašičica soli
1 deblja ili 2 tanke roštilj kobasica   
avatar
Keti
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1744
Datum upisa : 08.12.2013
Lokacija : BGD

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Avramova taj Sre Apr 30, 2014 8:03 pm

Čips za kotkuće i za poneti

Crveni krompir oljuštiti. Iseći na tanušne kolutove i peći u dubokoj masnoći.
Kada porumeni dobro ga iscediti, posoliti i jesti.

Čips za kotkuće i za poneti II

Jabuke kožare oljuštiti i iseći na tanušne kolutove.
Peći u dubokoj masnoći.
Kada pourmene dobro ih iscediti.
Po želji se mogu posuti prah šećerom, vanilin šećeom i cimetom

 Very Happy

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Kementari taj Sre Maj 21, 2014 9:11 pm

brzinska večera

stavite kobasice da se kuhaju. ulogirate se na forum. zaboravite na kobasice.
nakon sat i pol sjetite se večere, bacite pougljenjene kobasice u smeće, otvorite prozor da prozračite kuhinju i pojedete jogurt.
avatar
Kementari
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 637
Datum upisa : 07.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Kementari taj Čet Jun 12, 2014 9:16 pm

ovo je bez kuhanja i bez prozračivanja.

lagana (i brza) inačica guacamole umaka: zgnječite avokado i bananu i dodate malo kurkume. dobro izmiješate. servirate uz integralne špagete s tunjevinom npr. ili rižu s povrćem*.

*riža s povrćem: skuhate parboiled rižu (onu dugog zrna što se ne slijepi u bezličnu masu) u slanoj vodi.
odvojeno izdinstate mrkvu i poriluk izrezane na kolutiće, papriku izrezanu na kockice (žutu, crvenu, zelenu) i šampinjone.
spojite rižu i povrće i dobro izmiješate.

dobar tek!
avatar
Kementari
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 637
Datum upisa : 07.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Konkubinac taj Čet Jun 12, 2014 9:24 pm

djavolica ::Vjerovatno je recept vec postojao, al ja to radim po svojoj
ideji, ofrlje.. il kako bi moja mama rekla, odokativna metoda.. Smile

6 vecih krompira
saka riza
luk
mrkva
grašak
vegeta
so


Ogulim krompir, narezem na kolutice, toliko da prekrije dno pleha. Operem riz, stavim po tom krompiru. Posujem vegetom.
Narezem luka na komadice i stavim na par mjesta.
Ubacim povrce koje imam kuci, najcesce bude to mrkva,
grasah (ili bilo koje drugo, ako volite).
Gornji dio prekrijem krompirom - koliko je ostalo.
(dodajte vegete, soli po zelji, da vam bude dovoljno slano)

Zalijem vodom, da prekrije sve i stavim da se pece. Very Happy
Kad riz bude kuVan i krompir na vrhu lijepo hrskav,
rucak je spreman.. Very Happy

Evo i dokaz..




p.s. Mozete i popeci pileceg mesa i ubaciti u sve to,
za one koje ne vole rucak bez mesa.

takav dokaz sam danas sam izo a zove se musaka i razlikuje se od tvog jer ima unutra i pola kile samlevenog juneceg bifteka plus na vr'uu nekog francuskog sira sto se istopi ko pavlaka pa korica ne bude bas 'rskava :
avatar
Konkubinac
Radoznali član
Radoznali član

Broj poruka : 389
Datum upisa : 11.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Avramova taj Čet Jun 12, 2014 9:55 pm

Konkubinac, sestro slatka, pa zar nije grehota mleti biftek?

Ostavila sam recept za najbolju musaku ne zato što je najbolja već zato što je moja. :sok:

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od madam mim taj Pon Jun 23, 2014 7:32 am

Evo za danas:

PATLIDŽAN PROVANSAL

- Obariti, blanširati plavi patlidžan (dva veća su dovoljna)
-Izdinstati 300 gr pečuraka na luku
-Podmazati pleh ulje, naređati patlidžan (polovinu od ukupne količine), preko toga staviti pečurke, zatim šugo od paradajza, beli luk, bosiljak, ruzmarin, majoran, slačicu i malo bibera (takozvane "provansalske trave" koje mogu da se kupe u prodavnicama), i posuti prezlom
- naređati ostatak patlidžana, staviti ponovo šugo od paradajza, još malo prezli i nariban parmezan;
- posuti odozgo još malo provansalskih trava i zapeći...

Prijatno!  Smile 
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Time taj Pon Jun 23, 2014 11:03 am

Prevrnuh nebo i zemlju da nadjem sta je to  šugo od paradajza



Sugo se pravi od paradajza koji se obari oljusti od ljuske presece na četvrtine i odstrane kostice i posle isece na kockice 1cm, ima dosta posla jer se sve to mora uraditi rucno, nema masine za to, bar ne rucnih malih.
da nastavim ja sam to tako ukuvala sa malo soli i listom bosiljka pa u tegle i nalila na vrh malo maslinovog ulja da ga pokrije, zatvorila teglu pa u renu zagrejanu na 90C 1h, i posle da se lagano ohladi tamo u rerni.

To je ono sto ima u konzervama diced tomamto.

Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Time taj Pon Jun 23, 2014 11:11 am

Sugo di pomodoro fresco al basilico
http://ricette.giallozafferano.it/Sugo-di-pomodoro-fresco-al-basilico.html

Watch in English


Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od madam mim taj Pon Jun 23, 2014 1:29 pm

E, uvek zaboravim na 'generation gap'   Šugo je oljušten, seckan ili narendan paradajz. Neko ga bari pre toga, ja to ne radim. Ali može da se stavi i onaj kupljeni pire od paradajza ili čak tomatino.
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Kementari taj Sre Jun 25, 2014 1:16 am

od sutra (kao i inače) krećem s detoksikacijom, zdravim životom i tako to.

u to ime, imam recept za smoothie: dva kivija, šaka špinata, malo peršina, jogurt i zobeno mlijeko.
dodat ću i malo kurkume a možda i papra. za cirkulaciju.

kupila sam staklenu šalicu, tako da mogu fotkati svoje napitke.   
avatar
Kementari
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 637
Datum upisa : 07.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Time taj Sre Jun 25, 2014 1:28 am

madam mim ::E, uvek zaboravim na 'generation gap'   Šugo je oljušten, seckan ili narendan paradajz. Neko ga bari pre toga, ja to ne radim. Ali može da se stavi i onaj kupljeni pire od paradajza ili čak tomatino.

What generation gap? If you are about 50 years apart in age, you are bound to see the world a little differently.   

Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od madam mim taj Pet Jun 27, 2014 9:00 am

Time ::
madam mim ::E, uvek zaboravim na 'generation gap'   Šugo je oljušten, seckan ili narendan paradajz. Neko ga bari pre toga, ja to ne radim. Ali može da se stavi i onaj kupljeni pire od paradajza ili čak tomatino.

What generation gap?  If you are about 50 years apart in age, you are bound to see the world a little differently.   

  


KREKERI

Evo, ko prati fudbal ili ovih dana gleda Vimbldon, nudim super zanimaciju za zube. Savršeno ide uz pivo...   

-600 gr pahuljica (po 200 gr ječmenih, raženih i ovsenih)
-600 gr integralnog brašna (sve je ukusnije sa integralnim brašnom, pa i ovo)
- pola litre ključale vode
- izmešajte i ostavite da stoji 10 minuta; možete da dodate i malo piva (kad pahuljice upiju vodu)
- u masu dodati pakovanje margarina i jednu punu kašiku masti, jednu supenu kašiku soli, 5 kašika susama i 1 prašak za pecivo.
- peći na 225 stepeni C oko 25 minuta

Prijatno!
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Time taj Pet Jun 27, 2014 11:34 am

Moze li maslac umesto margarina, kad vec kuvamo zdravo, onda da kuvamo bez transmasti?   

Trans masti – Ono najgore


Da bi izbegli opasne efekte trans masti, treba da shvatite šta one jesu. Trans masti su polinezasićena biljna ulja koja su obrađena kako bi bila postojana na sobnoj temperaturi – te masti su poznate kao delimično hidrogenisana ulja. Zagrevanje polinezasićenih biljnih ulja, kao što činite kada pržite hranu u kukuruznom ulju, šafranovom ulju, ulju od kikirikija i drugim uobičajenim uljima, je drugi način za dobijanje trans masti. To ćete takođe naći u svim tipovima pripremljene hrane, uključujući majonez, prelive za salatu, čips krompir, i još puno toga.

Svaka hrana pržena u polinezasićenom ulju – pomfriti u vašem omiljenom restoranu brze hrane, na primer – se u suštini prži u trans mastima, verovatno načinjenim od sojinog ulja. Umesto da bude bolja za vas od hrane pržene u zasićenim mastima kao što su svinjska mast, loj, ili palmino ulje, ta hrana je u stvari gora. U stvari, ako vam je potreban još jedan razlog, osim šećera i brašna, zašto su ljudi danas deblji nego ikada pre – trans masti su taj razlog.

Ono što trans masti čini
toliko opasnim je način na koji podižu
vaš LDL holesterol, trigliceride,
i nivoe lipoproteina levels a smanjuju
vaš HDL holesterol – najgora
moguća kombinacija masnog organskog jedinjenja.

Trans masti ne samo da istiskuju prirodne masti i ulja u ishrani koji daju osnovne masne kiseline, već takođe sprečavaju apsorbovanje osnovnih masnih kiselina koje uspete da unesete. Takođe, trans masti pogoršavaju problem koji se smatra glavnim faktorom za skraćenje životnog veka – teraju vas da proizvodite više insulina nego što je normalno kao reakcija na glukozu krvi, istovremeno čineći vaša crvena krvna zrnca osetljivim na insulin

Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od madam mim taj Pet Jun 27, 2014 4:28 pm

Po voljE... Smile 
Postoji Moje Premium margarin bez trans masti, može i sojin puter, a može i običan maslac iliti buter. Nemam ništa protiv. Svojevremeno, dok sam bila na strogoj makrobiotici, trudila sam se da ljudima koji bi me zapitkivali kakva je to ishrana objašnjavam do ludila i nazad, a onda bi me popljuvali onim "bljutavo je - dakle, zdravo je" Tada sam shvatila da ljudi, iz meni nerazumljivih razloga, najteže pristaju da menjaju svoje navike u ishrani. I prestala sam da išta objašnjavam, iako se iz dubine duše slažem s tom pričom o trans mastima...
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Time taj Pet Jun 27, 2014 7:27 pm

Jbg kad je maslac zdraviji od bilo kog margarina, koji je samo jeftina zamena. O masti i da ne govorimo.

PS
boli me vakcina, jao, jao, jao

Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Kementari taj Ned Jun 29, 2014 12:31 am

madam mim ::


KREKERI

Evo, ko prati fudbal ili ovih dana gleda Vimbldon, nudim super zanimaciju za zube. Savršeno ide uz pivo...   

-600 gr  pahuljica (po 200 gr ječmenih, raženih i ovsenih)
-600 gr integralnog brašna (sve je ukusnije sa integralnim brašnom, pa i ovo)
- pola litre ključale vode
- izmešajte i ostavite da stoji 10 minuta; možete da dodate i malo piva (kad pahuljice upiju vodu)
- u masu dodati pakovanje margarina i jednu punu kašiku masti, jednu supenu kašiku soli, 5 kašika susama i 1 prašak za pecivo.
- peći na 225 stepeni C oko 25 minuta

Prijatno!

ovo dobro zvuči.   
samo što bih ja dodala malo slanine kao prilog. :debela:
avatar
Kementari
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 637
Datum upisa : 07.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Avramova taj Ned Jun 29, 2014 1:15 am

Time ::Jbg kad je maslac zdraviji od bilo kog margarina, koji je samo jeftina zamena. O masti i da ne govorimo.

PS
boli me vakcina, jao, jao, jao

Margarin uopšte nije zdrav.

Kakva vakcina, naopako bilo?

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Mesrine taj Ned Jun 29, 2014 1:20 am

Aj sad sve to lepo da načinite,te će naš Mesrinko da se žrtvuje sve to lepo da izdegustira , pa će onda da vi kaže šta ste napravile.
Manite me sas ova slovca što nemaju ukus.

____________________________________________________________________________________
Gnosis,Gnoza e Gnosticum ...  
avatar
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8680
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Avramova taj Ned Jun 29, 2014 1:21 am

Kakva slovca? Sve ima ukus samo treba želeti probati. Mesrine, uverena sam da bi pao na moju kuhinju, za ostale ne znam.

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Mesrine taj Ned Jun 29, 2014 1:23 am

Ova kuckana slovca,i mogu da ti kažem da sam probao i imaju ukus LCD monitora.
Ti si uverena,ali... Dok ne probamo,ne možemo znati.

____________________________________________________________________________________
Gnosis,Gnoza e Gnosticum ...  
avatar
Mesrine
Moderator
Moderator

Broj poruka : 8680
Datum upisa : 05.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Avramova taj Ned Jun 29, 2014 1:25 am

Uslikaću a slika govori više od hiljadu reči. Very Happy

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vaš recept

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu