Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Sloboda ...
Danas u 1:22 am od Davidova

» Džudi i njeno pisanije
Danas u 1:05 am od Džudi

» Bekstvo od realnosti
Danas u 1:01 am od Davidova

» Preporučite film
Danas u 12:46 am od Davidova

» Preporuči mi pjesmu
Juče u 11:52 pm od Johnny-Azra

» Čudni su putevi gospodnji...
Juče u 11:37 pm od Mesrine

» Poklanjam ti pjesmu...
Juče u 11:36 pm od Davidova

» Misao
Juče u 11:19 pm od Davidova

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 8:56 pm od Brave Heart

» Peščanik - analiza dnevnih događanja
Juče u 8:31 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 8:30 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta umetnosti
Juče u 8:25 pm od Brave Heart

» Moje otkriće
Juče u 8:06 pm od Johnny-Azra

http://https://s23.postimg.org/jq15wtlp7/vostok.png
https://s1.postimg.org/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://s28.postimg.org/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
http://https://s23.postimg.org/jq15wtlp7/vostok.png
https://s26.postimg.org/vwdqtqr5l/biogen_DVA.png
https://s26.postimg.org/4ohd5ry7t/Art_CENTAR-header.png
https://s23.postimg.org/tipvwi28r/ruska_kultura_u_srbiji.png
https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Provereni recepti

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Provereni recepti

Počalji od Admin taj Uto Mar 09, 2010 1:08 am

Preporučite jelo koje ste već pripremali.

Potaž od tikvica

Potrebno:

- 4 tikvice
- 2 korena šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- začin
- so
- list peršuna
- biber

Povrće skuvati, zatim izmiksati dok ne postane kompaktno, dodati so, biber, začin i posuti seckanim listom peršuna.

U tanjir sa potažom ubaciti kockicu putera, ili malo ulja.

☀
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 625
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Vidra taj Pet Apr 02, 2010 3:38 pm

MEDENO SRCE

- 1,5 casa vode
- 1 casa secera
- 3 kasike dzema
- 3 kasike ulja
- 3 case brasna
- 2 kesice praska za pecivo
- 1/2 kasice cimeta

- 200gr cokolade za kuvanje ( za glazuru)

Sve dobro izmesati, sjediniti. Pola smese sipati u podmazan pleh i zapeci na 200* Celzijusovih. Kada se malo zapece izvaditi i premazati istim dzemom a odozgo sipati ostatak umucene smese. Vratiti u rernu i ostaviti da se ispece.


kada se kolac ohladi preliti ga glazurom od cokolade.
avatar
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Lokacija : Bgd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Fi Pi taj Sre Jun 09, 2010 12:12 am

Saljata el Mehico del Ciudad ala Fi Pi.

Osnovni sastojki:
Pasulj crveni...............un conservos 400 g - Iska
Mexička salata................un conservos 425 g - Bonduelle
Tunjevina komadi, nikako komadići.................duje conservos 185 g - Mistral
Ljuk crni (kapula)..................un glavica X g - Domaći
Može i malo ljuk beli i po volji ljimuna, bimbera, bosiljak i peršun.
Vino crno il belo..........................X literi - po izboru.

Šta's sade radi, pitaju se naše domać'ce, fi pi?
Lukac iseckati sitno,
otvor'ti konzervu pasuljos i mehico salate i izbac't višak tekućne iz njiha,
otvorti vino i otpiti gutljaj, 🐷
otvoriti tunjevinu bez izbacivanja uljeta,
uzeti šerpu ili zdijelu il lavor đe će to sve stati pa sve sastojke sunut u nju,
otpiti koji gutljaj vinčeka, 🐷
sade to pomešati, kloket frket tiket tandrket, jelte... to traje,
ne zaboraviti na začine, fi pi!

Servirati,
žvakati 3x dnevno - njam, njam i njam,
zalivati vinom - klo, klo, hik, 🐷
u međuvremenu .

Ne zaboravite na kraju pustiti vodu!
Este, este...
Kome je ovo prekomplikovano, odma preći na

Aj

____________________________________________________________________________________
Nije problem u onom ko je ovo piso, već u onom ko ovo čita...
(Psalm 3.14 Fi Pi)
avatar
Fi Pi
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1289
Datum upisa : 02.05.2010
Godina : 51
Lokacija : Dobra

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Orhideja taj Čet Jun 10, 2010 11:31 pm

Dok otpijem svaki put ja pijana, ali zanimljivi sastojci koji podjećaju na gotovu Mexina tunjevinu "Rio Mare"
avatar
Orhideja
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Lokacija : tu negdje

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Avramova taj Pet Jun 11, 2010 12:01 am

Fi Pi ::Saljata el Mehico del Ciudad ala Fi Pi.

Recept sam lično probala i nemam zamerke samo jedan sastojak ne koristim pa se pitam, kako to da je i bez njega tako dobra. :klopa1:

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Avramova taj Sre Avg 07, 2013 3:52 pm

Sos "Johnny Azra"

Potrebno:

  • Crni luk
  • Beli luk
  • Paradajz
  • Origano
  • So
  • Biber
  • Ljuta paprika
  • Maslinovo ulje
  • Dimljena pečenica


Na maslinovom ulju pripremiti sos dodavajući sastojke po uobičajenom redu.
U gotov sos dodati na maslinovom ulju proprženi dimljeni vrati.




____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Hypnosis_ taj Uto Dec 01, 2015 9:08 am

Zaliveni oslić


Sastojci

   500 g oslića (zamrznutog, svježeg ili neke druge bijele ribe)
   1 kg krumpira
   2 dl bijelog vina
   1 dl maslinovog ulja
   3 češnja belog luka
   2 kasike seckanog peršuna
   1 kasika Vegete
   so,biber


Priprema

   1. Krompir oguliti, narezati na tanje ploške (oko 3 mm) i rasporediti u posudu za pecenje.
   2.Na krompir složiti očišćenu i na komade narezanu ribu.
   3.Pomešati Vegetu, so i 5 kasika maslinovog ulja, preliti po krompirima i osliću i staviti peći na 200 stepeni.
   4. Pred kraj pečenja krompire i oslića preliti mešavinom preostalog ulja,bibera, vina, naseckanog belog luka i peršuna pa ispeći do kraja.


Provereno i odlicno i toplooo preporucujem

Hypnosis_
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2027
Datum upisa : 18.11.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od INKOGNITO taj Uto Dec 01, 2015 9:12 am

Sad sam gladan
avatar
INKOGNITO
Radoznali član
Radoznali član

Broj poruka : 311
Datum upisa : 03.10.2015
Godina : 40
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od madam mim taj Sub Dec 05, 2015 12:34 pm

Setih se danas...
Ovo je vreme slava i turšije, moći ćete da napravite ovu salatu dok dlanom o dlan...

Dakle, kad kuvate pšenicu za slavsko žito (a ne morate naravno samo i isključivo tada), ostavite jednu količinu prosušene kuvane belije u činiju, dodajte seckanu papriku iz turšije (il štagod drugo kiselo), dodajte i malo tunjevine iz konzerve (najbolje onu u sopstvenom soku), dodajte vrlo malo maslinovog ulja i pobiberite.
Retko dobra zimska, posna salata!
Mogu da jedem kutlačom
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Avramova taj Sub Dec 05, 2015 1:36 pm

Ko voli jetrenu paštetu evo isprobanog recepta.

Prodinstati crni luk i pileću jetru. Kada je sve gotovo (jetra mora biti skroz pečena), sve samleti dok se ne dobije pastozna masa, dodati soli po želji i bibera i eto vama za par dana divne domaće paštete.

Po želji može se dodati koji čen belog luka. Količina treba da se odredi u zavisnosti od broja onih koji će paštetu konzumirati i da bi u frižideru ostala par dana. Može se staviti u male teglice.


____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od madam mim taj Ned Dec 06, 2015 10:42 am

madam mim ::Retko dobra zimska, posna salata!
Mogu da jedem kutlačom

Zaboravila sam da dodam: prva zamena za zrno pšenice belije u ovoj kombinaciji je ječam (očišćeni naravno). Dakle, ne morate čekati slavu, možete skuvati ječam... Smile
avatar
madam mim
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Hypnosis_ taj Ned Jan 24, 2016 12:03 am

Ručak za 15 minuta

Sastojci:
200 g integralnih makarona
Meksički mix ( 1 pakovanje)
2 kašike soja sosa.
2 kašike ulja

Staviti povrće da se prži na ulju na umerenoj vatri.Povrće pržiti 10 minuta pa staviti  makarone da se kuvaju (u posebnoj šerpi), paziti da ne budu prekuvane, jer ih treba kuvati sa povrćem. Procediti makarone pa dodati u tiganj sa povrćem. Pržiti sve zajedno još minut-dva. Isključiti ringlu, dodati soja sos i ostaviti na ringli još minut.


Hypnosis_
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2027
Datum upisa : 18.11.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Hypnosis_ taj Pon Feb 01, 2016 7:40 pm

Jos jedan proveren recept. Torta je fenomenalna


Grčka torta sa pomorandžom

Sastojci

   ZA KORE - 2 x PO
:
   7 belanaca
   150 gr šećera
   7 kašika Plazma keksa
   7 kašika oraha

  FIL:
   14 žumanaca
   180 gr šećera
   4 kašike brašna
   1/2 l mleka
   250 gr maslaca ili margarina
   200 gr mlevene plazme
   200 gr seckanih oraha
   100 gr čokolade
   1 narandža

  GLAZURA:
   100 gr čokolade (ja stavila 200)

   ZA PRELIVANJE KORA:
   100 ml soka od narandže



Priprema

   1.

   7 belanaca umutiti sa 150 gr šećera , 7 kašika mlevenih oraha , 7 kašika plazma keksa . Staviti papir  u podmazan pleh (ja sam običan beli papir stavila premazala uljem i posula brašnom kao i obod pleha, koristila sam pleh dimenzije dna 22 x33 cm ), sipati masu i ispeći koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečena. Koru izvaditi da se hladi i pažljivo skidati hartiju sa nje da se ne bi otkinuo sa hartijom i koji komad.

   7 kašika oraha - 75 gr

   7 kašika mlevena plazme - 90 gr

   Tako uraditi i sa drugom korom.
   2.

   14 žumanaca umutiti 180 gr šećera, 4 kašike brašna i postepeno dodavajući mleko od pola litre. Ostatak mleka staviti da provri, smanjiti vatru i dodati umućena žumanca, ukuvati uz stalno mešanje, dobro sve umutiti  da se ne bi pravile grudvice i staviti da se ohladi.

   
   3.

   Umutiti 250 gr maslaca ili margarina sa ohlađenim filom pa dodati 200 gr mlevene plazme, 200 gr seckanih oraha, 100 gr seckane čokolade i narandžu koja je samlevena na mašini za meso ili blenderu ( uzeti neku koja ima tanju koru i prethodno je staviti na 2-3 sata u zamrzivač da bi se lakše samlela )
   4.

   Filovati tortu, kora fil, kora fil i na kraju preliti glazurom od čokolade. Staviti malo u frižider da se stegne  pa je posle prelivati glazurom .

   Kore pre filovanja izbockati ili izgrebati blago viljuškom pa naliti malo sokom od narandže.

   

   
   5.

   Glazura moze i sa jajetom

   Istopiti 100 gr čokolade sa 60 gr margarina i kad se rastopi dodati jedno manje jaje i brzo sve umutiti. Može i mikserom sa jednom viljuškom, najslabijom brzinom, može i žicom ručno ( probala sam i jedno i drugo ali uglavnom pravim mikserom). Jaje daje glazuri na masi i ne puca kad se seče.

   Ili preliti sa

 Glazura : Rastopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike ulja. ja sam ovu glazuru uradila


i naravno,moja dekoracija  




Torta je bukvalno nestala,uspela sam samo jedno parcence da pojedem. Resila sam da je ponovim,ali ovog puta bez gostiju
   

   Uživajte!

Hypnosis_
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2027
Datum upisa : 18.11.2015

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Avramova taj Pon Feb 01, 2016 8:04 pm

Fina tortica, svaka čast

Ne prepoznajem šta je na desnom trouglu, kao nešto narendano zeleno.

Napraviću je jednom za života. Very Happy

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Bela_golubica taj Pet Maj 13, 2016 1:29 am

Lako se sprema Smile

Štanglice od kestena sa rumom

Potrebno je :

- 1 kg kestena ,
- 250 gr margarina ,
- 200 gr šećera ,
- 2 čaše ruma .


Kestenje oprati pa skuvati , oljuštiti pa propasirati .
Šećer i margarin mutiti dok se ne pretvore u penu , pa dodati rum .
Dodati propasirani kesten , pa sve dobro izmešati .
Masu izručiti na dasku i razviti da bude debela 4 cm , a 10 cm široka .
Odozgo je preliti glazurom od šećerne table .
Kada se glazura stvrdne, prevrnuti koru pa preliti i sa druge strane .
Iseći toplim nožem .

________________________________________________


Žerbo kocke

Testo:

400 g brašna
200 g butera ili margarina
1 jaje
2 kašike sećera
1 kesica kvasca u prahu

Fil:

200 g oraha
180 g šećera
100 g džema od kajsija
100 g džema od višanja
1 vanilin šećer

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje
60 g butera ili margarina
3 kašike šećera
3 kašike vode

Priprema:

Izmešati brašno i kvasac, dodati izmrvljen margarin i promešati.
Na sredini napraviti udubljenje, pa dodati u njega jaje i šećer - zamesiti testo i podeliti na 3 jednaka dela - oblikovati u lopte i ostaviti da stoji pola sata.
Orahe pomešati sa šećerom i vanilin šećerom.
Testo razvući u 3 jednake kore veličine pleha u kome ce se peći - pleh podmazati i posuti brašnom i staviti na dno prvu koru, premazati je džemom od kajsija i posuti polovinom oraha pomešanih sa šećerom, na to staviti drugu koru, premazati je džemom od višanja i posuti drugom polovinom oraha pomešanih sa šećerom - na to staviti treću koru.
Peći oko 40 min  u rerni zagrejanoj na 220 C - pečen kolač ostaviti da se ohladi.
Čokoladu, šećer i vodu rastopiti na tihoj vatri, skinuti sa vatre i dodati buter i dobro izmešati - time preliti ceo kolac - ostaviti da se stegne.
Oštrim nožem seći kocke.

avatar
Bela_golubica
Banovan
Banovan

Broj poruka : 1607
Datum upisa : 21.04.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Provereni recepti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu