Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Peščanik - analiza dnevnih događanja
Juče u 6:56 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 6:54 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta umetnosti
Juče u 6:53 pm od Brave Heart

» Vesti - književnost...
Juče u 6:49 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta IT-ja (softver, hardver i...)
Juče u 6:28 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 5:37 pm od Brave Heart

» Corax - slika današnjice
Juče u 5:09 pm od Brave Heart

» Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...
Uto Jul 25, 2017 7:07 pm od Brave Heart

» Misao dana
Uto Jul 25, 2017 12:45 am od Davidova

» Šta trenutno slušate?
Uto Jul 25, 2017 12:43 am od Davidova

» Pjesma koja Vas opisuje u nekim momentima...
Uto Jul 25, 2017 12:26 am od Davidova

» TV lica - moj izbor
Uto Jul 25, 2017 12:06 am od Davidova

» Spomenici
Uto Jul 25, 2017 12:01 am od Davidova

https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Sladoledi

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Sladoledi

Počalji od Arwen Evenstar taj Sub Jun 19, 2010 2:47 pm

Sladoled sa plazma keksom

Sastojci:
4 jaja
2 kesice šlag pene
plazma keks
100g mlečne čokolade
4 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera

Priprema

Posebno dobro umutiti bjelanjke u žumanjke. U bjelanjke dodati par zrna soli dok ih mutite. U žumanjke dodati 4 supene kašike šećera ( koliko jaja toliko kašika šećera). Kada ste sve izmutili sastavite ove divje smjese te ih opet izmutite mikserom. Umutite šlag pjenu dodajte vanilin šećer i opet sve sastavite. Prepolovite smjesu u dvije posude. U jednu dodajte željenu količinu izmrvljenog plazma keksa. U drugu polovinu možete dodati neku aromu – rum, banana, kruška…
Istopite 100g mliječne čokolade na vrlo malo mlijeka.
Uzmite kutiju (veličine porodičnog sladoleda) Sipajte ove dvije smjese od jaja i šlaga, jednu pored druge ili jednu preko druge. Pospite istopljenom čokoladom i sa još malo mrvica plazma keksa (može i plazma keksom u prahu).
Sve pošaljite u zamrzivač i nestrpljivo čekajte da se zaledi.

Posluživanje
Obratite pažnju na rok trajanja jaja i proizvođača u cilju zaštite od bakterije sallmonele jer se ona jedino ubija termičim putem koji se ovdje na žalost ne koristi.
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 33
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sladoledi

Počalji od Arwen Evenstar taj Sub Jun 19, 2010 2:49 pm

Sladoled torta sa keksom i kremom



Sastojci:

1200g šlaga
12dcl kisele vode
400g mlevenog keksa
300g eurokrema

Postupak pripreme:

Napraviti prvu koru od 400g šlaga, 4dcl kisele vode, sve to umutiti i na kraju dodati mleveni keks. Druga kora: umutiti 400 g šlaga sa 4 dcl kisele vode i u umućeno lagano umešati krem. Treća kora: preostalih 400g šlaga umutiti sa preostalom kiselom vodom (4 dcl). Slagati filove jedan na drugi u posudi i staviti u zamrzivač. Izvaditi 1-2 sata pre služenja.
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 33
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sladoledi

Počalji od Arwen Evenstar taj Sub Jun 19, 2010 2:51 pm

Sladoled od vanile



Potrebni sastojci:
nekoliko kapi ekstrata vanile
4 zumanceta
100 g secera u prahu
1,5 dl slatke pavlake
3 dl mleka

Priprema jela:

1. Stavite mleko, pavlaku i secer u metalnu posudu i polako zakuvajte. U medjuvremenu umutite zumanca sa vanilom.

2. Vrucu smesu s mlekom umesajte u zumanca, stalno mesajuci. Ostavite da se ohladi.

3. Smesu izrucite u plitku posudu i zamrznite dok se ne zalede krajevi.

4. Prebacite sladoled u ciniju i mesajte elektricnom mesalicom dok smesa ne postane glatka, svetla i kremasta. Ponovo zamrznite. Jos jednom izradite elektricnom mesalicom i zaledite.
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 33
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sladoledi

Počalji od Arwen Evenstar taj Sub Jun 19, 2010 2:54 pm

Sladoled od jagoda



Sastojci
500 g svježih jagoda
2 Vanilin šećera Dolcela
4 žlice narančina soka
2-3 žlice Meda bagrem Podravka
250 ml rižinog mlijeka

Priprema

Oprane jagode narežite na četvrtine i pomiješajte s vanilin šećerom i narančinim sokom.
Usitnite u električnoj sjeckalici, pa dodajte med i rižino mlijeko. Dobro izmiješajte i stavite u posudu za zamrzavanje.
Sladoled stavite u zamrzivač na 4-5 sati.

Posluživanje
Slastičarskom grabilicom ili žlicom vadite kugle sladoleda, i poslužite ih sa svježim jagodama.

Savjet
Prije zamrzavanja, u sladolednu smjesu možete umiješati i 100 g jagoda narezanih na kockice.
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 33
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sladoledi

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu