Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 23 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 23 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Peščanik - analiza dnevnih događanja
Juče u 6:56 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 6:54 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta umetnosti
Juče u 6:53 pm od Brave Heart

» Vesti - književnost...
Juče u 6:49 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta IT-ja (softver, hardver i...)
Juče u 6:28 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta astronomije...
Juče u 5:37 pm od Brave Heart

» Corax - slika današnjice
Juče u 5:09 pm od Brave Heart

» Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...
Uto Jul 25, 2017 7:07 pm od Brave Heart

» Misao dana
Uto Jul 25, 2017 12:45 am od Davidova

» Šta trenutno slušate?
Uto Jul 25, 2017 12:43 am od Davidova

» Pjesma koja Vas opisuje u nekim momentima...
Uto Jul 25, 2017 12:26 am od Davidova

» TV lica - moj izbor
Uto Jul 25, 2017 12:06 am od Davidova

» Spomenici
Uto Jul 25, 2017 12:01 am od Davidova

https://s30.postimg.org/9t5o9ultt/weather2umbrella.jpg
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Kolači

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Kolači

Počalji od Arwen Evenstar taj Ned Jun 06, 2010 5:44 pm

TORTICE OD JAGODA I BADEMA

Sastojci
250 g brašna
prašak za pecivo (navrh noža)
100 g samlevenih badema
150 g putera
100 g šećera
malo soli
žumance
750 g jagoda
5 kašika pekmeza od jagoda
kašika likera od maline
2 dl slatke pavlake
100 g gorkaste čokolade
2 kašike slatke pavlake
kašika seckanih pistaća


Priprema
Zamesite testo od brašna, praška za pecivo, badema, putera iseckanog na komadiće, šećera, soli i žumanca. Pokrijte testo i neka odleži sat vremena na hladnom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jagode prepolovite, a pekmez i liker malo zagrejte. Umutite slatku pavlaku. Testo tanko razvijte pa njime obložite namašćene kalupčiće obima 12 cm. Pecite ih 15-20 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi. Čokoladu otopite na vodenoj pari i u nju sipajte slatku pavlaku. Ohlađene korpice iznutra premažite čokoladom. Poređajte u njih jagode, premažite pekmezom. Preko jagoda stavite slatku pavlaku i pospite seckanim pistaćima.
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 33
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Arwen Evenstar taj Ned Jun 06, 2010 5:44 pm

KORPICE S JAGODAMA

Sastojci
3 belanca
200 g šećera
pola kašičice limunovog soka
500 g malih jagoda
20 g gorkaste čokolade
250 ml slatke pavlake
kašika vanilin šećera


Priprema
Umutite čvrst sneg od belanaca. Pomalo dodajite četvrtinu šećera i limunov sok, i mutite dok se šećer skroz ne rastopi. Dodajte onda i ostali šećer pa sve dobro umutite. Pleh pokrijte masnim papirom i na njemu olovkom iscrtajte osam kružnica prečnika osam centimetara. Napunite špric snegom i popunite kružnice od sredine ka ivici. Po ivici stavite ukrasne venčiće. Sušite ih u rerni dva sata na od 80 do 100 stepeni. Jagode operite i povadite peteljke. Narendajte čokoladu. Umutite slatku pavlaku i vanilin šećer pa dodajte čokoladu. Smesu našpricajte u tortice špricem sa zvezdastim otvorom. Stavite jagode u korpice.
avatar
Arwen Evenstar
Super član
Super član

Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 33
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Vidra taj Ned Jun 03, 2012 10:06 pm




TIRAMISU

- 250ml mleka
- 2 supene kasike kakaoa
- 1 supena kasika nescafe
- 5 kasika secera
sve staviti zajedno da provri

fil
- umutiti 500gr slatke pavlake
- 1 vece pakovanje krem maslaca ( ili maskarpone sira, to je oko 200g)
- 1 zivo jaje

-1 duplo pakovanje piskota
piskote poredjati na dno posude u kojoj ce kolac da stoji, preliti polovinom skuvane smese i premazati polovinom fila
poredjati drugo pakovanje piskota, pa preliti skuvanom smesom i premazati ostatkkom fila
odozgo posuti kakoom ili narednadom cokoladom
avatar
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Lokacija : Bgd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Bole taj Pet Nov 16, 2012 3:12 pm

Kiflice sa sirom ili bilo cime hoces...

1kg brasna
0,5 l mleka
3 jaja
1,5 soljicu za kafu ( manju) ulja...
2 kasicice soli
1 kvasac.....
1 kasicica secera

Odozgo margarin i susam.... jos tri jaja ( belance u sir a zumence da se namaze.... odozgo kifdlice....)

Kvasac u deo mleka potopiti i secerom i ostavim da nadodje

Brasno dodam ulja, jaja, soli, o ostalo mleko a posle i ostatak mleka sa kvascem... Mesiti dok se ne napravi testo...

Kad se dobro napravi podelim u 8 jednakih parcica i sacekam da malo pocne rasti (pokrijes da ne se kore) Dok cekam pravim fil....

Onad vadim i razblacem oklagijom na tanko a onda nozem secem kao picu i filujem sa cime treva.... Naj cesce je to sir u koji sam dodo tri belanca ali stavlji sam i euro krem, dzem, smesu za picu... (pica mi je jako lepa kako ispadne.....)
avatar
Bole
Profi član
Profi član

Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Avramova taj Pet Nov 16, 2012 3:19 pm

@Bole
Kada bi se neko ko nikada nije pravio kiflice i uopšte kiselo testo, drznuo da ih pravi prema tvom receptu, dobio bi osam nedefinisanih kiflica. Gde su detaljna objašnjenja, a tek finese.

Svejedno sam se nasmejala. ::

A da si pisao u stihu, možda bi recept bio jasniji, šta misliš? Question

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Bole taj Pet Nov 16, 2012 5:19 pm

Ave, pa to je jako prosto.... I ja sam tebi pisao koja znas a ne nekom ko nije nikad pravio....... Hteo sam da ti pokazem kakve su a ne da neko pravi.....

Eto ti ja ti lepo kazem da ne moze bez stiha......
avatar
Bole
Profi član
Profi član

Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Loreena taj Sre Jan 23, 2013 9:13 am

Princes krofne-pravila po ovom receptu,odlicne su


Potreban materijal za krofne:

6 što krupnijih jaja
150gr masti ili margarina ili putera
150gr mekog brašna
250ml vode


Priprema:

Masnoću staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu da provri. Čim provri dodati brašno, intezivno mešajuci i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri. U međuvremenu umutiti 6 jaja posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena spojiti ih pa ih dodati još toplom masnom testu. Dobro izmešati. Masa je dovoljna za tačno 40 krofni.

Vršna mala kašika testa se stavlja u pleh na 20 pravilno raspoređenih mesta, jer krofne porastu te da se ne slepe. Peći 7 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 °C, a zatim jos 13 minuta na 200 °C.

Potrebni sastojci za fil:

1L slatkog mleka
6 jaja
12 supenih kašika šećera
12 vršnih kašika brašna ili 2 pudinga od vanile

Priprema:

Umutiti jaja, šecer i pudinge u 100 ml mleka. Posebno prokuvati 900ml mleka i u njega polako mešajući, dodati prethodno umućenu masu. Kuvati fil da se zgusne, da ne curi sa kašike u mlazu.

Ohlađene krofne filovati po sredini, ohlađenim filom. Odozgo mogu da se preliju topljenom čokoladom, ili da se pospu šećerom u prahu.



avatar
Loreena
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 283
Datum upisa : 21.01.2013
Lokacija : Levo,levooo,e tu,bas tu :P

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od djavolica taj Čet Avg 22, 2013 12:18 am

Cokoladna rolada sa vanila kremom. Smile

Čokoladno testo:

Zumanjak 5 kom
Čokolada - tamna 175 g
Secer u prahu 175 g
Bjelanci 5 kom

Vanilijeva krema:

Vanilijev puding 1
Mleko 3 dcl
Secer - beli 50 g
Vanilin secer 1
Maslo 125 g

Čokoladno testo:

Istopimo cokoladu (najbolje na pari), posebno umjesamo zumanjke i secer u prahu, tome dodamo cokoladu i na kraju snjeg bjelanceTa. Na papir (za peci) izlijemo dobijenu masu i pecemo oko 20 min na 180°. Kad je pecemo, posujemo sa secerom u prahu i izvrnemo na drugi (peki) papir ili nesto drugo. Smile

Krema:

Mlijeko ugrijemo i u njemu skuVamo puding, kao sto pise na kesici ili kako to obicno radite. Smile Kad se puding zgusne, maknemo sa ploce i dodamo u njega maslo, secer i vanili secer. Dobro izmjesamo i ostavimo da se hladi.

Uvijanje:

Pecemo tijesto navlazimo sa 3 kasike mlijeka i premazemo sa (vec) ohladjenom kremom od vanile. Pametno je da na kraju rub ostavite prazan jer oce da istece krema ponekad. Smile

Ostavimo sve negdje na hladno, da se krema ohladi i voila! Smile


Nadam se da je sve kolko tolko razumljivo, morala prevest i.. ubi me ovaj jezik.. Embarassed 
avatar
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 28

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Avramova taj Čet Avg 22, 2013 12:21 am

Sve sam razumela samo da se odvažim i napravim. Deluje primamljivo. Prevod dobar. Smile

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od djavolica taj Čet Avg 22, 2013 1:05 am

Bravo ja! Smile

Pa kad napravis, uslikaaaaaaaj, da i mi vidimo.
avatar
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 28

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Avramova taj Čet Avg 22, 2013 1:07 am

Svakako. Pre toga moram promeniti grejače u rerni i

____________________________________________________________________________________
Πάντα ῥεῖ
Метнуше замку ногама мојим и стегоше душу моју,
ископаше преда мном јаму и сами падоше у њу. (Псалм Давидов, 57.6)
avatar
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69583
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Bela_golubica taj Pon Okt 10, 2016 1:20 pm

Šampita



1 pakovanje lisnatog testa otopiti, razvući i ispeći
2 kore koje treba iseći na jednake četvrtaste komade.

Fil:
100 gr. šećera kristal staviti u šerpicu i sipati pola dcl.vode. Kuvati dok se ne dobije gust sirup – tako gust. da kada se umoči kašika i pusti da sirup curi, poslednje kapi se otežu.

Za to vreme umutiti 10 belanaca u čvrst sneg i postepeno dodavati 200 gr. šećera pa kada se zgusne u to dodavati polako na tankom mlazu kuvani gust sirup uz stalno mešanje. Mutiti dok se šne ne ohladi. Dobijeni beli šne staviti izmedju sečenih korica.Odozgo posuti prah šećerom.
Ovo je količina za šampitu visine oko 5 cm.

_____________________________________________________________________________________


Krempita


Od 1 litre mleka odvojiti 1 šolju za fil a u ostatku rastopiti 1 margarin ili puter.

Fil:
Umutiti 4 žumanca sa 8 kašika šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike griza i 2 kašike gustina. Dodati onu šolju mleka i sve zajedno zakuvati u mleku sa margarinom ili puterom.
Posebno umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera pa ih dodati u vruć krem i dobro sjediniti, U đuveč poređati keks "Petit beurre" i preko njega sipati vreo krem.
Kada se ohladi preko svega staviti 2 kesice umućenog šlaga.
Umesto keksa (sa kojim je mnogo brže) mogu se ispeći dve kore lisnatog testa.


DRUGI NADEV ZA KREMPITU

Osam žumanaca umutiti sa osam kašika šećera dodati osam kašika mleka i razmućen jedan puding od vanile u mleku (po uputstvu na kesici) - a može i bez pudinga, ako nemate. U tu smesu dodati osam kašika brašna i sve to ukuvati u 1,5 l.mleka koje vri. U kuvanu masu dodati dve kesice vanil šećera. Od osam belanaca napraviti gust sneg i lagano umešati u toplu masu pripremljenog nadeva.
Ovaj nadev možete staviti izmedu dve pečene kore od lisnatog testa ili kao podlogu ("Petit beurre") keks, pa preko žutog krema sloj šlaga.
avatar
Bela_golubica
Banovan
Banovan

Broj poruka : 1607
Datum upisa : 21.04.2016

Nazad na vrh Ići dole

Re: Kolači

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu